Επιχειρήσεις

Η Saudi Aramco ξεπέρασε την Apple ως η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο


O πετρελαϊκός κολοσσός «Saudi Aramco», ξεπέρασε την αμερικανική εταιρεία «Apple», ως η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα FactSet -που μετέτρεψε την αγοραία αξία της σε δολάρια- η αποτίμηση της εθνικής εταιρείας υδρογονανθράκων της Σαουδικής Αραβίας την Τετάρτη (11/5) ήταν λίγο κάτω από τα 2,430 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ εκείνη της Apple σταμάτησε στα 2,410 δισεκατομμύρια.

Η Saudi Aramco, όπως αναφέρει η ιταλική εξειδικευμένη ιστοσελίδα calcioefinanza δραστηριοποιείται επίσης στον κόσμο του αθλητισμού, με αρκετές συμφωνίες χορηγίας.

Χάρη στους δεσμούς με την PIF (Public Investment Fund), συζητήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν ως πιθανός χορηγός φανέλας της Νιούκαστλ, κάτι όμως που δεν επιτράπηκε από τους νέους κανόνες της Premier League σχετικά με τις εταιρείες που συνδέονται με την ιδιοκτησία συλλόγου.

Επίσης το 2020 η Saudi Aramco "προσγειώθηκε" στη Formula 1, υπογράφοντας την «πρώτη παγκόσμια χορηγία ενός αθλητικού γεγονότος», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ακόμα η συνεργασία μεταξύ της Aramco και της Aston Martin Cognizant Formula One Team, που υπογράφηκε το 2022 για την ανάπτυξη κινητήρων εσωτερικής καύσης υψηλής απόδοσης, βιώσιμων καυσίμων υψηλής απόδοσης, προηγμένων λιπαντικών και τη χρήση μη μεταλλικών υλικών στα οχήματα.

Επιπλέον, η συνεργασία περιλαμβάνει δικαιώματα χορηγίας ομάδας, καθώς και αποκλειστικά δικαιώματα επωνυμίας για καύσιμα και λιπαντικά Aramco. Γι' αυτόν τον λόγο το όνομα της ομάδας έγινε Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team.

Η Aramco βρισκόταν επίσης ένα βήμα μακριά από συμφωνία με τον Βαλεντίνο Ρόσι, για το ντεμπούτο της ομάδας του στο Moto GP από το 2022. Μάλιστα, είχε επιτευχθεί συμφωνία για τη γέννηση της Aramco Racing Team VR46, μια συμφωνία που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, λόγω χρόνου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Aramco Apple