Πολιτική

Ηλιόπουλος: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η νίκη στις επόμενες εκλογές


"Λέξη-κλειδί της προγραμματικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία", που ολοκληρώθηκε το περασμένο τριήμερο, "είναι η λέξη ευθύνη", διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ρ/στ "στο Κόκκινο 105,5 FM". "Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, αναλαμβάνει την ευθύνη για την επόμενη διακυβέρνηση της χώρας, για να διώξουμε μια κυβέρνηση που κακοποιεί τη δημοκρατία, οξύνει τις ανισότητες και φροντίζει τα συμφέροντα των λίγων", συνέχισε, για να υπογραμμίσει: "Πρέπει να κερδίσουμε την επόμενη εκλογική αναμέτρηση έστω και με μια ψήφο, με προμετωπίδα το πρόγραμμά μας".

Ασκώντας σφοδρή κριτική σε μια σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη -από το νέο πτωχευτικό κώδικα, μέχρι τον αποκλεισμό 25.000 μαθητών από το δημόσιο πανεπιστήμιο, τον εργασιακό νόμο και το τζογάρισμα με τις ασφαλιστικές εισφορές και τις συντάξεις, μέχρι τη συνολικότερη επίθεσή της στην κοινωνία και τα δημοκρατικά δικαιώματα- ο Ν. Ηλιόπουλος αντιπαρέβαλε τις "τρεις βασικές αιχμές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.".

"Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η υπεράσπιση της δημοκρατίας και η καταπολέμηση των ανισοτήτων αποτελούν βασικούς άξονες του προγράμματός μας", εξήγησε, επιμένοντας αφενός στην προστασία των κοινωνικών αγαθών, όπως το ρεύμα και το νερό, αφετέρου "στη στήριξη της εργασίας, των μισθών και της ασφάλειας των εργαζομένων με ένα νέο εργασιακό πλαίσιο, νέα συμπεριληπτική και βιώσιμη ανάπτυξη, ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών".

Όπως είπε, "η πανδημία έδειξε τη χρεοκοπία της λογικής... 'δεν υπάρχει κοινωνία μόνο άτομα και η αγορά πάνω από όλα', και απαιτείται μια συνολικά ανταγωνιστική αφήγηση απέναντι στο νεοφιλελεύθερο δόγμα". Ο Ν. Ηλιόπουλος εκτίμησε πως "η πανδημία πάγωσε τον πολιτικό χρόνο. Ο πολιτικός κύκλος ζωής όμως της κυβέρνησης Μητσοτάκη άρχισε να κλείνει, τομή ήταν οι αντιδράσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο". "Όλο το επόμενο διάστημα το πολιτικό θερμόμετρο θα ανέβει, για λόγους ουσίας και ανάγκης για να σωθεί η κοινωνία. Η πολιτική ασυλία του Κ. Μητσοτάκη τελειώνει και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι εδώ για να δώσει τη μάχη να νικήσει η ζωή", σημείωσε.

«Αρχισαμποτέρ ο Κ. Μητσοτάκης»

Κληθείς να σχολιάσει την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας, στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος χαρακτήρισε "αρχισαμποτέρ τον Κ. Μητσοτάκη". "Η κυβέρνηση έχει πέσει 30% έξω από τον στόχο της για δήθεν συλλογική ανοσία στις αρχές καλοκαιριού, αλλά στη χώρα της ατομικής ευθύνης φταίνε μόνο οι πολίτες. Ο Κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να μετακυλήσει την ευθύνη του για την αποτυχία των εμβολιασμών, ενώ δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει τη δημόσια υγεία. Ακούγαμε ότι η Ελλάδα είχε ένα... ζηλευτό πρόγραμμα εμβολιασμού. Τι πήγε, λοιπόν, στραβά; Η κυβέρνηση σήμερα μιλάει για προνόμια γιατί δεν έχει ουσιαστικό σχέδιο για τους εμβολιασμούς", είπε.

"Πρέπει να έχουμε τη μοναδική κυβέρνηση στην ΕΕ που πίστεψε ότι με 600 εκατ. λιγότερα στον προϋπολογισμό για την υγεία και μη στηρίζοντας την πρωτοβάθμια υγεία, θα έλυνε το πρόβλημα της πανδημίας", συνέχισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Τέλος, επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την αρχή της πανδημίας για "ενίσχυση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, προσλήψεις προσωπικού στην υγεία, επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ". "Αντί να κάνει όλα αυτά η κυβέρνηση ανοίγει τώρα το διάλογο για να κλείσουν τα περιφερειακά νοσοκομεία!", κατηγόρησε, ενώ επανέλαβε και την ανάγκη για "μέτρα προστασίας σε εργασιακούς χώρους και μέσα μεταφοράς", αλλά και για "άρση της πατέντας των εμβολίων -θέμα που πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σήκωσε, ακολουθώντας τη γραμμή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας". "Ο εμβολιασμός όλων είναι ζήτημα αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης", είπε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα