Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στους δασμούς του Τραμπ, μετά τις απειλές του για δασμούς 25% στην ΕΕ, αλλά και τις δηλώσεις του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ για νέους τελωνειακούς δασμούς σε Καναδά και Μεξικό.
Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο ανεβαίνει κατά 0,19%στις 38.213 μονάδες, ενώ ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε 0,79%
Στην Κίνα απώλειες 0,72% για τον Shanghai Composite στις 3.356 μονάδες, χαμηλότερα κατά 1% ο Kospi στη Σεούλ στις 2.614 μονάδες, κατά 0.76% o Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στις 23.611 μονάδες, οριακά χαμηλότερα στις 22.545 μονάδες ο Nifty, ενώ ο ASX στην Αυστραλία ενισχύεται 0,33% στις 8.268 μονάδες.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές επεξεργάζονται τα αποτελέσματα της Nvidia, τα έσοδα της οποίας έκαναν άλμα σχεδόν 80% λόγω της «έκρηξης» στις πωλήσεις chip τεχνητής νοημοσύνης, ενώ ο CEO της εταιρείας δήλωσε πως η ζήτηση παραμένει ισχυρή παρά τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο η κινεζική DeepSeek να περιορίσει την ανάπτυξη των αποτελεσμάτων της.
Στα ενδιαφέροντα της ημέρας, το «φρένο» που βάζει η Κίνα στις εισαγωγές εταιρειών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με την κινεζική SEC να εκφράζει ανησυχία για τις IPOs εταιρειών με μικρή κεφαλαιοποίηση και αδύναμα θεμελιώδη, σύμφωνα με δημοσίευμα των FT.