Επιφυλάξεις επί της αρχής του σχεδίου νόμου «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις» εξέφρασε ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι δεν τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει πριν τις εκλογές για κατάργηση αλλαγών που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στους Κώδικες.
Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στο άρθρο για την προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους που «εξαφανίστηκε από το νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν το επαναφέρει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ». «Νομίζω ότι κάθε Έλληνας είναι περήφανος για τα σύμβολα του κράτους. Ήταν μέχρι τρία χρόνια φυλακή. Γιατί το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν επαναφέρει την πρόβλεψη;», σημείωσε ο κ. Μυλωνάκης.
Ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης μίλησε και για το άρθρο για την «κακόβουλη βλασφημία» και τόνισε ότι τιμωρείτο, με δύο έτη φυλάκισης, όποιος βρίζει τον Θεό, αλλά αν και ο ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισε αυτή τη διάταξη, δεν την επαναφέρει σήμερα η ΝΔ. Αντιστοίχως, όπως είπε, και η καθύβριση θρησκευμάτων, αν και προβλεπόταν φυλακή, σήμερα δεν επανέρχεται. «Όποιος εμποδίζει σήμερα συνάθροιση για λατρεία, ενεργεί υβριστική πράξη και τιμωρείται με δύο χρόνια φυλακή. Όποιος όμως καθυβρίζει θρήσκευμα δεν τιμωρείται», επισήμανε ο κ. Μυλωνάκης και αναφέρθηκε και στην κατάργηση του άρθρου για την περιύβριση νεκρού, που δεν επανέρχεται.
Ακόμη, ο βουλευτής έκανε λόγο για τα εγκλήματα που ανάγονται στη στρατιωτική υπηρεσία. «Πίστευα ότι η ΝΔ δεν θα συνεχίσει αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επανέρχονται άρθρα για την τεχνητή πρόκληση ανικανότητας για την αποφυγή στράτευσης, για την τιμωρία εκείνων που προτρέπουν στρατιωτικό να αγνοήσει στρατιωτική εντολή. Δίνετε άσυλο στους ανυπότακτους και ενώ η πατρίδα μας αυτήν τη στιγμή έχει πρόβλημα με τη μειωμένη θητεία», υπογράμμισε.
Για το ζήτημα της απιστίας από τραπεζικά στελέχη, ο κ. Μυλωνάκης σημείωσε ότι με την τροποποίηση που φέρνει η κυβέρνηση «δημιουργεί σκοτεινό σημείο» και κίνδυνο να μένουν στο απυρόβλητο τραπεζικά στελέχη χωρίς δυνατότητα αυτεπάγγελτης εισαγγελικής έρευνας. Προέβλεψε, επίσης, ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα θα απαλλάσσεται ολόκληρη η οικονομική και πολιτική ολιγαρχία της χώρας από κάθε τραπεζικό δάνειο και θα ξεπλένεται κάθε ολιγάρχης ή μιντιάρχης που χρωστάει στο κράτος εκατομμύρια.
πηγή: ΑΠΕ