Πολιτική

Ένωση Κεντρώων: Το τραπεζικό «κραχ» είναι προπομπός πώλησης κόκκινων δανείων σε funds


Για τη χθεσινή κατάσταση με τις τράπεζες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τοποθετήθηκε το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, συνδέοντας το με πιθανή εξαγορά κόκκινων δανείων ΜμΕ από ξένα funds.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Κεντρώων, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, τονίζει: "Υποψιαζόμαστε ότι το «κραχ» των τραπεζών στο χρηματιστήριο γίνεται για να επισπευσθεί η πώληση των επιχειρηματικών κόκκινων δανείων στα ξένα funds.

Αν αυτό επαληθευτεί, σε λίγες εβδομάδες δεκάδες χιλιάδες επιχειρηματίες θα χάσουν τις επιχειρήσεις και τις περιουσίες τους, η δε τιμή πώλησης δεν θα υπερβαίνει το 30% της εκτιμώμενης αξίας κάθε επιχείρησης.

Πίσω δηλαδή από τις κινήσεις στο χρηματιστήριο, προεξοφλείται το σφαγείο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η θέση της Ένωσης Κεντρώων είναι, πριν τα κόκκινα δάνεια δοθούν στα funds, με εξάμηνη προθεσμία ο κάθε ενδιαφερόμενος δανειολήπτης να εξαγοράζει το δάνειό του στο ίδιο ποσοστό του 30% που αγοράζουν τα funds", καταλήγει το κόμμα της Αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις