Διεθνή

Ισραήλ: Η Χαμάς θα πληρώσει βαρύ τίμημα για κάθε επίθεση


Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς προειδοποίησε τη Χαμάς ότι θα πληρώσει «μεγάλο τίμημα» για κάθε επίθεση εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών και για κάθε παραβίαση της εκεχειρίας στη Γάζα.

«Η Χαμάς θα μάθει σήμερα με σκληρό τρόπο ότι ο ισραηλινός στρατός είναι αποφασισμένος να προστατεύσει τους στρατιώτες του και να αποτρέψει κάθε κίνδυνο», ανέφερε ο Κατς μετά τα αεροπορικά πλήγματα των IDF σε απάντηση επιθέσεων εναντίον ισραηλινών θέσεων.

Ανώτερος αξιωματικός του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι «υπάρχει ενδεχόμενο και άλλων πληγμάτων» σε απάντηση των «παραβιάσεων» της εκεχειρίας, επισημαίνοντας ότι ένοπλοι της Χαμάς άνοιξαν πυρ τρεις φορές σήμερα σε περιοχές της Ράφα και της Μπέιτ Λάχια.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Αβιχάι Αντραΐ προειδοποίησε τους Παλαιστίνιους να παραμένουν στη δυτική πλευρά της λεγόμενης «κίτρινης γραμμής» για την ασφάλειά τους, τονίζοντας ότι οι IDF θα απαντήσουν «με ιδιαίτερη ισχύ» στις επιθέσεις.

Σύμφωνα με κατοίκους και τις τοπικές αρχές στη Γάζα, τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα και τα πυρά πυροβολικού.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις