Διεθνή

Κλιμακώνονται οι πιέσεις του Ισραήλ προς τον Λίβανο


Το Ισραήλ εντείνει τις πιέσεις προς τον Λίβανο, ζητώντας τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ και προειδοποιώντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα προχωρήσει σε αύξηση των στρατιωτικών επιθέσεων.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η οργάνωση επιχειρεί να επανεξοπλιστεί, τονίζοντας πως το Ισραήλ θα ενεργήσει στο πλαίσιο της «αυτοάμυνας». Υποστήριξε, παράλληλα, ότι οι επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιούνται «σύμφωνα με τους όρους της κατάπαυσης του πυρός».

«Αναφερόμαστε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν ζητάμε άδεια», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ διατηρεί την ευθύνη για την ασφάλειά του.

Την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωση ότι προχώρησε στην εξουδετέρωση τεσσάρων μελών της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις