Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα της συμφωνίας που πέτυχε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία.
Οι σύμμαχοι επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την αλλαγή στάσης του Τραμπ απέναντι στη Μόσχα, που απορρίπτει κάθε πρόταση για εκεχειρία, και να διευκρινίσουν τη συμβολή των ΗΠΑ στη συμφωνία.
Σύμφωνα με νατοϊκές πηγές, το κύριο βάρος της χρηματοδότησης θα πέσει στους Ευρωπαίους συμμάχους και τον Καναδά, ενώ η «συμμαχία των προθύμων» με επικεφαλής τη Γερμανία διαχειρίζεται τις συζητήσεις για την αποστολή αμερικανικών συστημάτων Patriot και άλλων αμυντικών όπλων στο Κίεβο.