Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ, Μάικ Χάκαμπι, χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια» την επίθεση σε χριστιανική εκκλησία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, την οποία οι κάτοικοι αποδίδουν σε Ισραηλινούς εποίκους.
Ο Χάκαμπι επισκέφθηκε την πόλη Ταϊμπέχ, όπου ιερείς ανέφεραν ότι έποικοι έβαλαν φωτιά κοντά στο κοιμητήριο και στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, του 5ου αιώνα, στις 8 Ιουλίου. «Όσοι διαπράττουν τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες και βιαιοπραγίες πρέπει να βρεθούν και να διωχθούν. Η απλή επίπληξη δεν είναι αρκετή», υπογράμμισε.
Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό, αν και στο παρελθόν έχει καταδικάσει παρόμοιες ενέργειες. Ο Χάκαμπι, χριστιανός Ευαγγελιστής και υποστηρικτής του Ισραήλ, τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο να βεβηλώνεται οποιοσδήποτε χώρος λατρείας, είτε πρόκειται για εκκλησία, τέμενος ή συναγωγή».
Την Τρίτη, ο Αμερικανός διπλωμάτης είχε ζητήσει από το Ισραήλ να ερευνήσει τη δολοφονία Αμερικανού πολίτη παλαιστινιακής καταγωγής από εποίκους στη Δυτική Όχθη, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και τρομοκρατική ενέργεια».