Παρότι καλλιεργούν καφέ που η ποιότητά του τον εντάσσει στις κορυφαίες γεύσεις παγκοσμίως, οι περισσότεροι Κολομβιανοί δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ τον αναγνωρισμένο διεθνώς καφέ τους.
Αντίθετα, συχνά πίνουν αυτό που αποκαλούν «καφέ από δεύτερο χέρι», που φτιάχνεται από καρπούς που δεν έχουν πλήρως ωριμάσει ή έχουν καβουρδιστεί περισσότερο από όσο πρέπει ή ακόμα και καρπούς που μολύνθηκαν από έντομα ή ασθένειες.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πως οι καλλιεργητές- όπως συμβαίνει στις περισσότερες οικονομίες που δοκιμάζονται- έχουν κέρδος μόνο ή κυρίως από τις εξαγωγές, οπότε προορίζουν το καλύτερης ποιότητας προϊόν τους για άλλες χώρες, που πληρώνουν και καλύτερα.

Πολιτική
Ζόραν Μάμντανι: Ποιος είναι και γιατί έχει τραβήξει τα βλέμματα διεθνώς
Ο Ζόραν Μάμντανι δεν είναι απλώς ένα ακόμη όνομα στην πολιτική σκηνή της Νέας Υόρκης. Ο 33χρονος πολιτικός, γιος της πολυβραβευμένης Ινδής σκηνοθέτιδας Μίρα Ναΐρ και του γνωστού πα ...