Διεθνή

Ισπανία: Στο 2% ο πληθωρισμός τον Μάιο


Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ισπανίας προσγειώθηκε στο 2% τον Μάιο, ανέφερε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (INE) στην τελική της έκθεση σήμερα Παρασκευή. Το ποσοστό αναθεωρήθηκε προς τα πάνω από την προκαταρκτική μέτρηση του 1,9% και προς τα κάτω από το ποσοστό του Απριλίου του 2,2%.

Η επιβράδυνση του πληθωρισμού προήλθε κυρίως από τις τιμές των κατοικιών, των οποίων ο ετήσιος ρυθμός μειώθηκε στο 3,8% και από την αναψυχή και τον πολιτισμό.

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,1%.

Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε σταθερός σε ετήσια βάση και αυξήθηκε κατά 2,0% από τον Απρίλιο. Παράλληλα, ο ετήσιος δομικός πληθωρισμός, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα και τα ενεργειακά προϊόντα, διαμορφώθηκε στο 2,2%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα