Στην τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία για να μην μειωθεί το αφορολόγητο, αναφέρθηκε το Κίνημα Αλλαγής, σημειώνοντας η Αξιωματική Αντιπολίτευση "σφύριζε αδιάφορα", όταν η ΔΗΣΥ κατέθετε σχετική πρόταση νόμου.
Συγκεκριμένα, μέσω ανακοίνωσης που εξεδόθη το ΚΙΝΑΛ τονίζει: «Όταν τον Φεβρουάριο καταθέσαμε πρόταση νόμου για την κατάργηση της μείωσης αφορολόγητου σφυρίζατε αδιάφορα.... Την Πρωτομαγιά το θυμηθήκατε..».
«Και με την ευκαιρία, επειδή τα θέματα στήριξης των ασθενέστερων είναι διαχρονικά εκτός ύλης στην ατζέντα σας, είναι στη διάθεση σας και οι υπόλοιπες σχετικές παρεμβάσεις μας που τυχόν σας έχουν διαφύγει και μελλοντικά μπορεί να τις επαναφέρετε ως δικές σας», κατέληξε το Κίνημα Αλλαγής.