Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα από το ΚΚΕ, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την αριστερά και τις αξίες της.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Περισσός, τονίζεται: «Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να το παίξει ξανά αριστερός, μετά από 4 χρόνια μνημονίων και μέτρων, κοροϊδεύοντας ότι έδινε μάχες στα σαλόνια της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΣΕΒ, είναι για γέλια.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η συνέχιση των μνημονίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η υπογραφή μαζί τους ενός ακόμα μνημονίου και οι γονυκλισίες σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, είναι συνέχιση του "αξιακού φορτίου της αριστεράς"! Η τυμβωρυχία και ο αυτοεξευτελισμός σε όλο τους το μεγαλείο.
Η ιστορία της ταξικής πάλης γράφεται πάντα στον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, ακόμη κι αν σε πρώτη φάση η πλειοψηφία του λαού δεν είναι έτοιμη να τον ακολουθήσει. Και σε καμιά περίπτωση δεν γράφεται με την υποταγή στο σύστημα, στο όνομα δήθεν της λαϊκής θέλησης», καταλήγει το ΚΚΕ.