Επιχειρήσεις

Μicrosoft: Πολυ κοντά σε deal $69 δισ. για εξαγορά της Activision Blizzard


Κόντα στην εξαγορά της της Activision Blizzard βρίσκεται πλέον η Microsoft, με τη συμφωνία να αγγίζει τα 69 δισ. δολάρια.

Η Αρχή Ανταγωνισμού της Βρετανίας (CMA) ανακοίνωσε πως η νεά προσφορά απομακρύνει τις ανησυχίες σχετικά με "υπερβολικό έλεγχο στην εκκολαπτόμενη αγορά cloud των videogames".

Η CMA έκανε γνωστό πως θα λάβει χώρα διαβούλευση αναφορικά με τη νέα προσφορά, η οποία αφορά την πώληση ορισμένων δικαιωμάτων παιχνιδιών στη γαλλική Ubisoft Entertainment SA.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε το "πράσινο φως" στο ντιλ τον Μάιο.

Ο ανώτερος διευθυντής συγχωνεύσεων της CMA τόνισε: «Πρόκειται για μια νέα και ουσιαστικά διαφορετική συμφωνία, η οποία διατηρεί τη διανομή στο cloud αυτών των σημαντικών παιχνιδιών στα χέρια ενός ισχυρού ανεξάρτητου προμηθευτή, της Ubisoft, και δεν τίθεται υπό τον έλεγχο της Microsoft», 

Ο Μπραντ Σμιθ της Microsoft υπογράμμισε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να προσπαθεί ώστε να κερδίσει την τελική έγκριση ώστε να κλείσει η συμφωνία έως τις 18 Οκτωβρίου.

Η CMA επισημαίνει πως οι ανησυχίες που διατηρούνται αφορούν στο ότι ορισμένες διατάξεις σχετικά με την πώληση των δικαιωμάτων streaming του cloud της Activision στην Ubisoft θα μπορούσαν να παρακαμφθούν, να τερματιστούν ή να μην εφαρμοστούν.

Η Microsoft έχει ρίξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέτρα επανόρθωσης για την εφαρμογή όρων της πώλησης, με τη βρετανικη Αρχή να βρίσκεται σε καθεστώς διαβούλευσης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Microsoft