Με σκωπτικό τρόπο απάντησε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα κυβερνητικά λεγόμενα περί σχεδίου αποσταθεροποίησης.
Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Όχι απλά ανυπόστατα, αλλά παντελώς γραφικά τα σενάρια, τα οποία εξυφαίνονται, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πίσω από όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία φυλλορροεί για λόγους οι οποίοι είναι απολύτως κατανοητοί σε όποιον παρακολουθεί τα ελληνικά τεκταινόμενα», δήλωσε από το Βερολίνο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ακόμη ότι «αν κάποιοι θέλουν να γυρίσουν τη συζήτηση στο τι έγινε το 1965», ο ίδιος επιμένει να μιλάει για την Ελλάδα του 2025 και την Ελλάδα του 2030.
«Όλοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να ερμηνεύσουν μία κυβέρνηση σε απόλυτο πανικό, η οποία καταρρέει πολιτικά και κοινωνικά και έχει πάψει να έχει οποιοδήποτε ουσιαστικό έρεισμα στην ελληνική κοινωνία», υπογράμμισε και επανέλαβε το αίτημα του για διενέργεια εκλογών το συντομότερο δυνατό.