Αγορές

Πέφτουν οι τόνοι στο χρηματιστήριο - Σε θέση αναμονής η αγοράς


Το οχυρό των 1.500 μονάδων μένει απροσπέλαστο προς το παρόν και η αγορά βρίσκει ισορροπίες σε χαμηλότερα επίπεδα, στην περιοχή των 1.480 μονάδων που γίνεται προσωρινά σημείο στήριξης. Παράλληλα φαίνεται να υποχωρεί ο αγοραστικός πυρετός, που "μεταφράστηκε" τις προηγούμενες μέρες σε εντυπωσιακούς ημερήσιους τζίρους. Η συναλλακτική κίνηση ήταν σήμερα υποτονική και ο τζίρος έπεσε στα 76,9 εκατ. ευρώ, συν 6,4 εκατ. σε μεταβιβάσεις πακέτων.

Η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης δημιουργεί την εντύπωση ότι η αγορά μπαίνει σε φάση αποθέρμανσης  και θα κινηθεί σε τροχιά σταθεροποίησης τις επόμενες μέρες, χωρίς αυτό να αποκλείει ανοδικές (ή καθοδικές) "εξάρσεις" από επιμέρους μετοχές.

 Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν πολλοί αναλυτές, εκτιμώντας ότι η μεσοχρόνια τάση δεν έχει αλλάξει και ότι θα συνεχιστούν οι εισροές κεφαλαίων, που θα συντηρούν και μπορεί να ενισχύσουν την ανοδική δυναμική της αγοράς.

  Οι κινήσεις στο επιχειρηματικό πεδίο, τα deals που κλείνουν ή κυοφορούνται, καθώς και οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών, αποτελώντας καταλύτες διαμόρφωσης κλίματος.

Ρευστο σκηνικό στις διεθνείς αγορές, που δεν παρουσιάζουν ενιαία εικόνα. Οριακά κέρδη σε Φρανκφούρτη-Παρίσι, μικρές απώλειες στο Λονδίνο, στο -0,65% ο Dow Jones, ανοδικά κινείται ο Nasdaq (+0,50%).

 Μετοχές και δείκτες

Στο ΧΑ η μεταβλητότητα ήταν το κυρίαρχο στοιχείο στη σημερινή συνεδρίαση και οι δείκτες κινήθηκαν με εναλλαγές προσήμων.

Ο Γενικός Δείκτης   κινήθηκε  από τις 1.476,55 μονάδες (-0,24%) μέχρι τις 1.486,60 (+0,44%). Εκλεισε στις 1.481,65 μονάδες με οριακή μεταβολή +0,11%.

Αμετάβλητος ο FTASE25  της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, τερματίζοντας στις 3.590,1 μονάδες. Κατά 0,10% υποχώρησε ο δείκτης των mid caps.

 Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε χαμηλό -1,13%, πήγε ανοδικά μέχρι +0,53% και τερμάτισε με απώλειες 0,75%. Με θετικό πρόσημο μόνο η Attica Bank +0,5%. Στον αντίποδα Alpha -1,2%, Πειραιώς -0,9%, Εθνική και Τρ. Ελλάδος -0,6%, Eurobank -0,5%, Optima -0,3%.

Στο ταμπλό των εμποροβιομηχανικών και λοιπών blue chips ξεχώρισαν η Βιοχάλκο και η θυγατρική της Cenergy  με  άλμα +4,1%. Ακολούθησαν Motor Oil και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ +2,7%, Ελλάκτωρ +2,3%, Jumbo +1,5%, Τιτάν +1,1%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες υπέστησαν οι Quest  -4%, ΕλβάλΧαλκόρ -3,8%,  ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ -0,9%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα