Διεθνή

Προειδοποίηση από ΗΠΑ: Ενάντια στα συμφέροντά μας τυχόν ενέργειες κατά του Ισραήλ


Προειδοποιητικό μήνυμα σε όσες χώρες σκοπεύουν να συμμετάσχουν στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη για να εξετάσει την ενδεχόμενη λύση δύο κρατών για τον τερματισμό της διαμάχης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, έστειλαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, επιχειρεί να αποθαρρύνει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών.

Το τηλεγράφημα της κυβέρνησης Τραμπ, που στάλθηκε στις 10 Ιουνίου, αναφέρει ότι οι χώρες που θα προβούν σε «αντι-ισραηλινές ενέργειες» αμέσως μετά τη διάσκεψη θα θεωρηθεί ότι αντιβαίνουν στα συμφέροντα των ΗΠΑ και θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωπες με διπλωματικές συνέπειες, σύμφωνα με το Reuters.

Προσθέτει επίσης ότι η Ουάσινγκτον θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε βήματα αποφασιστούν που να οδηγούν στη μονομερή αναγνώριση ενός υποθετικού παλαιστινιακού κράτους.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει το θέμα.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις