Αγορές

Ψάχνει κατεύθυνση το χρηματιστήριο, "φρενάρουν" οι τράπεζες


Με μικρές διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων κινούνται σήμερα οι βασικοί δείκτες του ΧΑ, ενώ η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονική και ο τζίρος μειωμένος. Η αγορά βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης και ισορροπιών,με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη συνέχεια.

 Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ανοδική δυναμική διατηρείται. Ομως μία διορθωτική κίνηση θα αποτελούσε θετική εξέλιξη, αναθερμαίνοντας το αγοραστικό ενδιαφέρον και δημιουργώντας ευκαιρίες εισόδου "φρέσκου" χρήματος.

Αλλωστε οι βασικοί δείκτες προσεγγίζουν υπεραγορασμένα επίπεδα, ενώ τα βραχυχρόνια κέρδη αποτελούν δέλεαρ για ρευστοποιήσεις.

"Φρένο" στην ανοδική πορεία της αγοράς βάζουν οι τραπεζικές μετοχές, που παραμένουν υπό πίεση και καταγράφουν μικρές απώλειες

 Στο επίκεντρο της προσοχής οι διαρρέουσες πληροφορίες για το επικείμενο placement μετοχών της Τρ.Πειραιώς, που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα. Θετικό κλίμα και πρόσθετες προσδοκίες δημιουργούν στην αγορά τα καλά νέα από το μέτωπο των επιχειρήσεων - υψηλή κερδοφορία, deals και επενδυτικά projectsμε προοπτικές.

Εικόνα σταθεροποίησης στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, σχεδόν αμετάβλητος ο DAX, οριακές απώλειες στο Παρίσι και στο Λονδίνο.

Μετοχές και δείκτες

Οριακές μεταβολές σημειώνουν αυτή την ώρα οι δύο βασικοί δείκτες του ΧΑ, ενώ ο τραπεζικός υποχωρεί κατά 0,55%.

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί από τις 1.411,6 μονάδες (-0,12%) μέχρι τις 1.416,43 (+0,22%). Τώρα σημειώνει οριακή μεταβολή +0,07%.

Σχεδόν αμετάβλητος ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης (+0,03%) στις 3.433,7 μονάδες. Ενισχύεται κατά 0,30% ο FT40Μ των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης έχει κινηθεί από -0,08% μέχρι -0,94%. Τώρα υποχωρεί κατά 0,55%

. Συνεχίζεται η ανάκαμψη της Τρ. Ελλάδος (+1%), λόγω των πληροφοριών ότι θα διανείμει τελικά μέρισμα για τη χρήση 2003. Ακολουθούν Alpha και Attica Bank +0,5%. Με απώλειες Πειραιώς -1,6%, Εθνική -0,8%, Eurobank και Optima -0,5%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ΟΠΑΠ +1,9%, ΤΕΝΕΡΓΑ +1,4%, ΕΛΠΕ +1,2%, ΕΥΔΑΠ +1%, ΔΕΗ και ΟΤΕ +0,7%.

Στον αντίποδα με τις μεγαλύτερες απώλειες Motor OIl -1,2%, Jumbo και  Cenergy -1%, Autohellas και Aegean -0,3%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα