Οικονομία

Σνάμπελ: Πλησιάζουμε στο τέλος των μειώσεων επιτοκιών από την ΕΚΤ


Η εκστρατεία μείωσης των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μπορεί σύντομα να τελειώσει, καθώς τόσο ο πληθωρισμός όσο και η οικονομία βρίσκονται σε καλό δρόμο, όπως τόνισε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Ίζαμπελ Σνάμπελ, μιλώντας στις Βρυξέλλες.

Η ίδια, σύμφωνα με το στις Βρυξέλλες, ανέφερε πως «αυτός ο κύκλος νομισματικής πολιτικής πλησιάζει στο τέλος του, καθώς ο μεσοπρόθεσμος πληθωρισμός σταθεροποιείται γύρω από τον στόχο», ενώ χαρακτήρισε την υποκείμενη αύξηση των τιμών καταναλωτή (πρόβλεψη 1,9% το 2026 και το 2027) ως «ακριβώς στο στόχο».

Η Σνάμπελ υπογράμμισε ότι οι προοπτικές ανάπτυξης είναι «σε γενικές γραμμές σταθερές, παρά την εμπορική διαμάχη» και ότι η πολιτική της ΕΚΤ «έχει μεταδοθεί ομαλά στις συνθήκες χρηματοδότησης, οι οποίες δεν είναι πλέον περιοριστικές».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα