Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Κληρώνει» για τον Γραμματέα της ΚΕ


Η επικείμενη ανασύνθεση του υπουργικού συμβουλίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις εξελίξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ και δη με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εισηγηθεί εκλογή νέου Γενικού Γραμματέα της ΚΕ και να παρουσιάσει την πρότασή του.  

Ο πρωθυπουργός επιδιώκει την «αφύπνιση» του κομματικού μηχανισμού και την πλήρη ενεργοποίησή του, ενόψει και των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Εκτιμά ότι αυτό είναι εφικτό αν τα ηνία του κομματικού μηχανισμού αναλάβει πρόσωπο ευρείας αποδοχής, που διαθέτει τα φόντα για να φέρει εις πέρας το έργο.

Το πιο «καυτό» όνομα για τη θέση του γενικού Γραμματέα είναι αυτό του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος πάντως έχει θέση συγκεκριμένη ατζέντα με «προαπαιτούμενα», προκειμένου να αναλάβει το εν λόγω πόστο. Κι άλλα «βαριά» χαρτιά της κυβέρνησης- εξ ’ου άλλωστε και η διασύνδεση του ανασχηματισμού με τις κομματικές εξελίξεις- ακούστηκαν για τη θέση του γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται, αρχικώς για τον Νίκο Παππά,  οποίος πάντως δεν καλοβλέπει το ενδεχόμενο μετακίνησής του στο κόμμα. Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο κ.Παππάς ενδέχεται να αναβαθμισθεί τυπικά σε β' αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και να αναλάβει  την εποπτεία του αναπτυξιακού τομέα, με έμφαση τις ξένες επενδύσεις. Επίσης επί τάπητος φέρεται να έπεσε και το όνομα του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, όπως και αυτό του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα