Άγνοια για τις χαοτικές διαφορές που αποκάλυψε η έκθεση της Alvarez & Marsal στα οικονομικά στοιχεία του ομίλου στην Ασία δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Τζώρτζης Κουτσολιούτσος σε συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής.
Μάλιστα, ο κ. Κουτσολιούτσος αρνείται να παραιτηθεί και αντ’ αυτού επιρρίπτει το σύνολο των ευθυνών στον πατέρα του και βασικό μέτοχο της Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ο οποίος την προηγούμενη Τετάρτη παραιτήθηκε από πρόεδρος, μετά τις αποκαλύψεις για έλλειμμα ενός δισ. δολαρίων στις ασιατικές πωλήσεις και 290 εκατ. δολάρια από το ταμείο.
«Εγώ και τα στελέχη μου είχα αναλάβει το ευρωπαϊκό κομμάτι. Δεν ήμουν σε θέση να έχω οποιοδήποτε έλεγχο στο ασιατικό. Δυστυχώς είμαι στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσω τις φήμες, που όλα αυτά τα χρόνια αναπαράγονται στον τύπο, περί ρήγματος στην αντίληψη για το μέλλον του ομίλου με τον πατέρα μου, που αναπόφευκτα οδήγησε και στον διοικητικό διαχωρισμό της εταιρείας σε δυο ομίλους εδώ και πολλά χρόνια».
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ακόμα και αν εξαπατήθηκε θα έπρεπε να αποχωρήσει δηλώνει: «Αισθάνομαι μια μεγάλη ευθύνη να ηγηθώ της αναδιοργάνωσης (…) Ολο αυτόν τον καιρό έχω καταπονηθεί ψυχικά και σωματικά και για μένα ειλικρινά το πιο εύκολο θα ήταν να σηκωθώ να φύγω. Μένω στην εταιρεία όχι ως μέτοχος. Ανέκαθεν άλλωστε είχα ελάχιστες μετοχές. Μένω αποκλειστικά για να βοηθήσω να ξεπεράσει την κρίση, όπως και τους ανθρώπους μου, που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, να έχουν δουλειά αύριο. Εννοείται πως με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ και το όνομά μου».
Αναφορικά με την επιλογή μιας μικρής ελεγκτικής εταιρείας υποστηρίζει ότι «δεν ήταν προσωπική μου επιλογή» και πως «ήταν νόμιμη». Παραδέχεται ωστόσο ότι η επιλογή «αποδείχτηκε λάθος και γι’ αυτό το λόγο τώρα ο έλεγχος της Ασίας, αλλά και για όλο τον όμιλο, ανατέθηκε σε μια από τις BIG 4.
Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος παραδέχεται ότι ο όμιλος δέχεται «τεράστια πίεση στη ρευστότητα, λόγω των συνεχιζόμενων απαιτήσεων από προμηθευτές για προκαταβολές τοις μετρητοίς» και υποστηρίζει ότι συζητά με τρεις υποψήφιους επενδυτές για την «Αττικά Πολυκαταστήματα» αλλά και για προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή στον όμιλο, χωρίς να αποκαλύπτει ονόματα και λεπτομέρειες για λόγους «συμβάσεων εμπιστευτικότητας».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσολιούτσο, "οι τράπεζες δεν έχουν κανένα λόγο να μην μας εμπιστεύονται", καθώς η FF Group ήταν συνεπής στην αποπληρωμή υποχρεώσεων ύψους 700 εκατομμυρίων κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ προσθέτει ότι απαιτήσεις 46 εκατομμυρίων είναι πλήρως καλυμμένες με εγγυήσεις πολύ μεγαλύτερης αξίας. Όσο για τη διακοπή συνεργασίας με τη Rothschild που αποτελούσε σύμβουλο της FF Group, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος αναφέρει ότι ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από κοινού.
Σε ό,τι αφορά τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο υποστηρίζει ότι «έχω απαιτήσει από τον πατέρα μου, που είναι και ο βασικός μέτοχος, να συμμετάσχει στο σχέδιο εξυγίανσης με όρους που θα οδηγήσουν την εταιρεία στην επόμενη ημέρα και με είσοδο νέου επενδυτή, ακόμα και αν αυτό είναι επιζήμιο για τα μετοχικά του δικαιώματα».