Επιχειρήσεις

WINGS ICT SOLUTIONS: Συγκέντρωση τη Δευτέρα 26/02 με αίτημα την ανάκληση απόλυσης εργαζόμενης


Συγκέντρωση έξω από από τα γραφεία της εταιρείας WINGS ICT SOLUTIONS πρόκειται να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) την Δευτέρα 26/02 στις 9.00 το πρωί, με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης συναδέλφου τους η οποία, λίγο καιρό πριν, είχε παραπονεθεί επανειλημμένα για την ανάρμοστη συμπεριφορά του προϊστάμενου της στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού.

Το χρονικό της απόλυσης

Το ΣΕΤΗΠ αναφέρει:  «Η απόλυση [20/02] έγινε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση, με τη γνωστή καραμέλα της απόδοσης και παραγωγικότητας. Να σημειώσουμε ότι λίγο καιρό πριν, η συνάδελφος είχε παραπονεθεί επανειλημμένα για την ανάρμοστη συμπεριφορά του προϊστάμενου της στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, ο οποίος εκτός των άλλων αρνούνταν να της αναθέσει δουλειά. Τα φανταχτερά λόγια για την αιχμή της τεχνολογίας που παράγει η εταιρεία, καθώς και το ερευνητικό κομμάτι με καθηγητές πανεπιστημίων, κρύβουν πίσω τους εντατικοποίηση, τρομοκρατία και απολύσεις για τους εργαζόμενους!

Η συνάδελφος με παραδειγματική στάση δεν υπέγραψε την απόλυση της και ήρθε σε επαφή με το συνδικάτο κατευθείαν. Έκανε ξεκάθαρο στην εργοδοσία ότι δε δέχεται την άδικη απόλυση και μαζί με τους συναδέλφους της και το ΣΕΤΗΠ θα παλέψουμε για να παρθεί πίσω. Αυτό άλλωστε τους ενόχλησε και θέλουν να ξεμπερδέψουν μαζί της, ότι πρωτοστατούσε σαν μέλος του ΣΕΤΗΠ, κάλεσε τους συναδέλφους της στη στάση εργασίας την περασμένη εβδομάδα, στην οποία και η ίδια συμμετείχε. Για αυτό άλλωστε η εργοδοσία αρνείται να συνομιλήσει με τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ που άμεσα έκαναν παρέμβαση, τόσο τηλεφωνικά, όσο και από τα γραφεία της εταιρείας. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει 16 θέσεις εργασίας ανοιχτές! Να απορροφηθεί σε κάποια η συναδέλφισσα άμεσα!»

Στο πλευρό της απολυμένης οι εργαζόμενοι σε Data Analytics και Wings

«Σήμερα το πρωί ερχόμενοι στην εργασία μας πληροφορήθηκαμε την απόλυση της συναδέλφου μας. Με αυτό το μικρό κείμενο θα θέλαμε να δηλώσουμε τη στήριξή μας στη συνάδελφό μας καθως και το ότι θεωρούμε τη συγκεκριμένη απόλυση αδικαιολόγητα απότομη και άδικη.

Ο τρόπος επικοινωνίας αυτού του συμβάντος από την εταιρεία δεν δείχνει κλίμα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τους υπαλλήλους. Καταρχάς, απολύθηκε με αιτιολόγηση την «χαμηλή απόδοση», χωρίς να της έχει δοθεί ευκαιρία να βελτιώσει κάποια τυχόν παράπονα σχετικά με την δουλειά της, παρόλο που είχε επικοινωνήσει επιθυμία να συνεισφέρει περισσότερο σε θέματα της εταιρείας. Συγκεκριμένα, τα εν λόγω παράπονα δεν της είχαν εκφραστεί ποτέ ρητά. Δηλώνουμε λοιπόν, ότι θεωρούμε άδικη την απόλυση της και θα θέλαμε να τη δούμε ξανά στο χώρο εργασίας της».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα