Ασφαλιστική Αγορά

Interlife: Κέρδη στις ασφάλειες, ζημίες από επενδύσεις


Η υποχώρηση των τιμών μετοχών και ομολόγων στις διεθνείς αγορές οδήγησαν σε αρνητικό οικονομικό αποτέλεσμα την ασφαλιστική Interlife, καθώς οι ζημίες αποτίμησης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου υπερκάλυψαν τα ετήσια κέρδη από ασφαλιστικές εργασίες.

Η εταιρεία αύξησε την περασμένη χρονιά την ασφαλιστική παραγωγή της κατά 10,3%, στα 82,5 εκατ. ευρώ, διευρύνοντας το μερίδιο της την αγορά. Το 53% των εσόδων προήλθε από τον κλάδο οχημάτων

Ομως τα καθαρά κέρδη από ασφαλιστικές εργασίες μειώθηκαν κατά 51,6% και ανήλθαν σε  4,3 εκατ. ευρώ. Η κάμψη αυτή αποδίδεται πρωτίστως την καταβολή αυξημένων αποζημιώσεων και στις επιπτώσεις από τον πληθωρισμό.

Η εταιρεία κατέγραψε ζημίες 12,3 εκατ. ευρώ από το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο, το οποίο στην αμέσως προηγούμενη χρήση (2021) είχε αποφέρει κέρδη 8,3 εκατ. ευρώ.

Ετσι, παρά τις θετικές λειτουργικές επιδόσεις εμφάνισε αρνητικό ετήσιο οικονομικό αποτέλεσμα (ζημίες) 7,97 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 18,12 εκατ. ευρώ τη χρήση 2021.

Επισημαίνεται ότι το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Interlife περιλαμβάνει τοποθετήσεις 30,6% σε κρατικά ομόλογα,19,2% σε εταιρικά ομόλογα, 22,5% σε αμοιβαία κεφάλαια, 4,3% σε εισηγμένες μετοχές, 10,4% σε ακίνητα, ενώ 13% αντιπροσωπεύουν οι καταθέσεις και τα μετρητά.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα