Ενέργεια

Intrakat: Επενδύσεις σε ΑΠΕ με στρατηγικό εταίρο


Μεγάλες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σκοπεύει να πραγματοποιήσει τα επόμενα χρόνια ο όμιλος Intrakat, σχεδιάζοντας να δημιουργήσει νέα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 1.600 MW. Οι επενδύσεις θα γίνουν μέσω θυγατρικής, όπου θα συμμετέχει στρατηγικός επενδυτής.

Για το project αυτό ενδιαφέρονται ξένοι και εγχώριοι υποψήφιοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων του ενεργειακού τομέα. Ηδη διεξάγονται συζητήσεις και εξετάζονται προτάσεις για τη δημιουργία επιχειρηματικών σχημάτων που θα αναλάβουν την υλοποίηση των σχεδίων και τη δημιουργία των νέων μονάδων που έχουν αδειοδοτηθεί ή βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης.

Η Intrakat θα διατηρήσει στο χαρτοφυλάκιο της τις υφιστάμενες ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της, συνολικής ισχύος 250 MW, από τις οποίες αναμένει σημαντικά έσοδα/κέρδη τα επόμενα χρόνια.

Οπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πέτρος Σουρέτης κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων  της στους αναλυτές, οι μονάδες αυτές θα αποφέρουν στην Intrakat πρόσθετα ετήσια EBITDA της τάξεως των 35 εκατ. ευρώ..

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα