Επιχειρήσεις

Intralot: Πράσινο φως για ΑΜΚ με στόχο την αμερικανική αγορά


Προβλέποντας ταχεία περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών του ομίλου της στην αμερικανική αγορά, η Intralot σπεύδει να επαναγοράσει το 34% της θυγατρικής της στις ΗΠΑ, το οποίο είχε αναγκασθεί πέρυσι να παραχωρήσει σε ομολογιούχους της, στο πλαίσιο αναδιάθρωσης των ομολογιακών δανείων της.

Θα επαναποκτήσει ετσι το 100% της θυγατρικής της και θα επωφεληθεί στο μάξιμουμ από τις υψηλές επιδόσεις της στις ΗΠΑ.

Προκειμένου να χρηματοδοτήσει αυτή την εξαγορά, η ελληνική μητρική Intralot προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 130 εκατ. ευρώ, με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της και με συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα αποκτήσει έως 33,3% αναλαμβάνοντας όλες τις αδιάθετες μετοχές. Στρατηγικός επενδυτής θα είναι η Standard General, αμερικανική εταιρεία που ειδικεύεται σε επενδύσεις στους τομείς ηλεκτρονικών παιγνίων, online στοιχηματισμού, τυχερών παιχνιδιών κλπ.

Η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί με τιμή διάθεσης των νέων μετοχών έως 0,58 ευρώ.

Το “πράσινο φως” δόθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων της, η οποία εξουσιοδότησε το ΔΣ να προχωρήσει στις αναγκαίες κινήσεις και να καθορίσει την τιμή διάθεσης με πλαφόν τα 0,58 ευρώ.

Κλείνει ετσι μια δύσκολη εποχή προβλημάτων για τον όμιλο και ανοίγει ένας νέος κύκλος ανάπτυξης και θετικών προοπτικών.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής CEO Χρυσόστομος Σφάτος, έχει ήδη υπογραφεί συμφωνία με τους κατόχους του 34% της θυγατρικής στις ΗΠΑ, οι οποίοι θα παραχωρήσουν τις μετοχές τους στην Intralot μετά την ΑΜΚ.

Κόκκαλης: Επιλέξαμε έναν ισχυρό εταίρο 

Ο πρόεδρος του Ομίλου Σωκράτης Κόκκαλης σημείωσε πως με την ΑΜΚ κλείνει ουσιαστικά μια διετία σκληρών διαπραγματεύσεων με τους ομολογιούχους.

Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον της  Standard General που μπαίνει ως στρατηγικός επενδυτής στην Intralot, το χαρακτήρισε δικαιολογημένο, καθώς η αμερικανική εταιρεία δεν έχει συμμετοχή σε λοταριακά παιχνίδια, όπου η Intralοt έχει ισχυρή παρουσία. «Η σύμπραξη αυτή μας επιτρέπει να αναπτυχθούμε περαιτέρω στην αγορά των ΗΠΑ» , είπε ο κ. Κόκκαλης.

Ο πρόεδρος του ομίλου αποκάλυψε ότι είχε και άλλες προτάσεις συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Intralοt. «Προτιμήσαμε να συνεργαστούμε με έναν ισχυρό παίκτη της διεθνούς αγοράς τυχερών παιχνιδιών, ο οποίος επιπλέον διατίθεται να αποκτήσει μεγάλο μέρος των αδιάθετων της ΑΜΚ» σημείωσε. «Θα προχωρήσουμε με ισχυρότερες δυνάμεις και καλύτερες προοπτικές μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα