ΕΥΖην

Ηθοποιός και ένας σκηνοθέτης θα σταλούν στον ISS για τα γυρίσματα της ρωσικής ταινίας "Πρόκληση"


Η Ρωσίδα ηθοποιός Γιούλια Περεσίλντ και ο Ρώσος σκηνοθέτης Κλιμ Σιπένκο είναι οι δύο καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν μεταξύ πολλών άλλων για να σταλούν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με το διαστημόπλοιο Soyuz MC-19.

Στον ISS θα γίνουν τα γυρίσματα της ταινίας «Πρόκληση», όπως ανακοίνωσαν η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία Roskosmos και το Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης.

Οι δύο καλλιτέχνες επελέγησαν αφού υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις, αλλά και με καλλιτεχνικά κριτήρια και θα αποτελέσουν μέλη του πληρώματος του διαστημοπλοίου που θα τους μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ως αντικαταστάτες τους, όπως γίνεται συνήθως στις διαστημικές αποστολές επελέγησαν η ηθοποιός Αλιόνα Μορντόβινα και ο εικονολήπτης Αλεξέι Ντούντιν. 

Η αποστολή με το διαστημόπλοιο Soyuz MC-19 προγραμματίζεται για τις 5 Οκτωβρίου του 2021 και η εκτόξευση θα γίνει από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ.

Η ειδική εκπαίδευση των καλλιτεχνών- κοσμοναυτών θα ξεκινήσει έως την 1η Ιουνίου. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει δοκιμασίες σε φυγοκεντρωτή, σε σταντ κραδασμών, πτήσεις με αεροσκάφος σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας και πτώση με αλεξίπτωτο.
Η εκπαίδευσή τους θα μεταδίδεται από το Πρώτο κανάλι.

Η ταινία «Πρόκληση»

Η ταινία «Πρόκληση» είναι μέρος ενός επιστημονικού- εκπαιδευτικού προγράμματος στο πλαίσιο του οποίου προγραμματίζεται να γυρισθεί ένας κύκλος ντοκιμαντέρ που θα έχει ως θέμα τις επιχειρήσεις του πυραυλικού -διαστημικού τομέα, αλλά και τους εμπειρογνώμονες που συμμετέχουν στην παραγωγή πυραύλων φορέων, διαστημοπλοίων καθώς και τις απαιτούμενες επίγειες υποδομές.

«Το πρόγραμμα θα αποτελέσει προφανή επιβεβαίωση ότι οι πτήσεις στο διάστημα σταδιακά θα γίνονται προσιτές όχι μόνο στους επαγγελματίες του διαστημικού τομέα, αλλά σε όλο και πιο ευρείς κύκλους ανθρώπων που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τέτοιες πτήσεις», λέει η Roskosmos.

H ταινία «Πρόκληση» είναι μια δραματική διαστημική ταινία, στην παραγωγή της οποίας συμμετέχουν η Roskosmos, το Πρώτο κανάλι και τα κινηματογραφικά στούντιο Yellow, και Black and White.

Διαβάστε επίσης