Ελλάδα

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Πού θα χιονίσει το Σάββατο στην Αττική


Από αργά το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο αναμένονται χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία, αρκετά πυκνές και συγκεκριμένα σε Φλώρινα, Κοζάνη Γρεβενά, Καστοριά οι οποίες θα σταματήσουν το πρωί του Σαββάτου αλλά θα αφήσουν παγετό, για αυτό και χρειάζεται προσοχή στην περιοχή, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Σάκης Αρναούτογλου παρουσιάζοντας τις προβλέψεις του καιρού για τις επόμενες ημέρες.

Χιονοπτώσεις το πρωί του Σαββάτου θα έχουμε και στην ορεινή Θεσσαλία μέχρι Πήλιο, στα ορεινά της Λάρισας, σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική πάνω από 500 με 600 μέτρα, και πάνω από 600-700 μέτρα στην κεντροανατολική Πελοπόννησο.

Το Σάββατο, επίσης, χρειάζεται προσοχή σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα καθώς το σύστημα που θα στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του θα φέρει αρκετές βροχές και πιθανόν ισχυρές καταιγίδες.

Οι ψυχρές αέριες μάζες συνεχίζουν τη κάθοδό τους, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αλλά σιγά σιγά κυρίως μετά τις 4-5 Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να υποχωρούν οι κατεβασιές κρύου αέρου ανεβάζοντας περισσότερο τη θερμοκρασία κεντρικά και νότια της χώρας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις