Επιχειρήσεις

«Κέκροψ»: Τα σχέδια ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Intracom για αξιοποίηση της περιουσίας- Απογειώνεται η μετοχή


 Εκρηκτική άνοδο της μετοχής του Κέκροπα (+15% με μεγάλο όγκο συναλλαγών) προκαλεί η πληροφορία ότι οι βασικοί της μέτοχοι (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Intracom και Aplha Bank) σχεδιάζουν να προχωρήσουν άμεσα στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που έχει απομείνει στην εταιρεία, μετά την σε βάρος της απόφαση του Αρείου Πάγου για την κυριότητα της έκτασης στα παλιά λατομεία Ψυχικού.  «»

Οι μεγαλομέτοχοι έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τη δικαστική μάχη για την αμφισβητούμενης κυριότητας έκτασης 252 στρεμμάτων στα "νταμάρια" του Ψυχικού (φωτο) και η εταιρεία "Κέκροψ" έχει προσφύγει ήδη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας να της αναγνωριστεί ιδιοκτησιακό δικαίωμα και να της δοθούν αποζημιώσεις.

 Ανεξάρτητα από την εξέλιξη και την έκβαση αυτής της υπόθεσης θα προχωρήσει η αξιοποίηση των υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων. Σ' αυτά περιλαμβάνονται μικρά οικόπεδα και κτίσματα στο Ψυχικό, καθώς και συμμετοχές σε δύο εταιρείες που διαθέτουν εκτάσεις συνολικής επιφανείας άνω των 200 στρεμμάτων κοντά στο λιμάνι του Λαυρίου.

Το project αξιοποίησης των ακινήτων αναλαμβάνει να υλοποιήσει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της "Κέκροψ" με 37,22%. Για τον σχεδιασμό υπάρχει σύμφωνη γνώμη από τους άλλους δύο μεγαλομετόχους, την Intracom (34,3%) και την Alpha Bank (6,68%).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα