Διεθνή

Κίνα: Βαθιά «ανάσα» για την Evergrande


H Evergrande δείχνει να αποφεύγει – τουλάχιστον στην παρούσα φάση – τη χρεωκοπία, χωρίς βεβαίως αυτό να συνεπάγεται πως η αγορά ακινήτων της Κίνας έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Ενergrande έβαλε στα ταμεία της 145 εκατ.δολάρια, από την πώληση μεριδίου που κατείχε σε εταιρεία παραγωγής ταινιών, τα οποία χρήματα θα διοχετεύσει στην αποπληρωμή τόκων επί ομολόγου που λήγει την ερχόμενη εβδομάδα και έχει αξία 148 εκατ.δολάρια.

Η Εvergrande καταφέρνει, έστω με δυσκολία ενίοτε και κάποιες καθυστερήσεις, να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της το τελευταίο διάστημα, απομακρύνοντας από πάνω της το «φάντασμα» της χρεοκοπίας. Οι κλυδωνισμοί, όμως στην αγορά ακινήτων της Κίνας δεν έχουν σταματήσει.

Πριν από μερικές ημέρες,  η Κaisa Group Holdings, μια εταιρεία που κατασκευάζει ακίνητα και θεωρείται μια εκ των κραταιών στον κλάδο της, δήλωσε αδυναμία αποπληρωμής χρεογράφου, ενώ το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ανέστειλε τη διαπραγμάτευση της μετοχής της. Σε αναστολή τέθηκαν και οι μετοχές όλων των θυγατρικών εταιρειών της Keisa, η οποία  από τις αρχές του έτους κατρακυλά χρηματιστηριακά.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα η Moden Land China, εταιρεία με έδρα στο Πεκίνο και δραστηριότητα στην κατασκευή «πράσινων» κατοικικών. δεν κατέβαλε χρεωλύσια και τόκους σε ομόλογο 250 εκατ. δολαρίων.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Κίνα