ΕΥΖην

ΚΠΙΣΝ: Συναυλία αφιέρωμα στον David Bowie από την Heroes tribute band


Αφιέρωμα στον David Bowie στις 8 Ιανουαρίου, ανήμερα της επετείου γέννησης του εμβληματικού καλλιτέχνη, επιφυλάσσει η Heroes tribute band στην Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Η πρώτη πολυσυλλεκτική μπάντα στην Ελλάδα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα όπου όλες οι μουσικές περίοδοι του Bowie θα παρελάσουν χρονολογικά, σε τραγούδια ερμηνευμένα από διαφορετικούς τραγουδιστές, με κάθε έναν να αποτυπώνει μια περίοδο από το τεράστιο έργο του.

Η Heroes tribute band ξεκίνησε την πορεία της πριν περίπου έξι χρόνια, με αφορμή την απώλεια του Bowie και έχει στο ενεργητικό της μεγάλα live. Το πρώτο έγινε το 2016, υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανακούφιση των προσφύγων. Έκτοτε συμμετέχει σε αφιερώματα συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου, αλλά και εξαιρετικές κριτικές.

Από το Space Oddity του 1969 μέχρι το Blackstar το 2016, ο David Bowie άφησε ανεξίτηλα το στίγμα του στο καλλιτεχνικό στερέωμα, μέσα από τραγούδια-σταθμούς και δίσκους που αποτελούν σημεία αναφοράς. Ένα δύσκολο εγχείρημα που επετεύχθη μέσα από τη διαρκή αναζήτηση, τον αυτοσχεδιασμό και την καινοτομία.

Την "Heroes tribute band" αποτελούν οι Τόλης Φασόης, Sugahspank!, Lou is, Γιώργος Μπίλιος, George Gaudy (φωνές), Βαγγέλης Στεφανόπουλος, πιάνο/πλήκτρα, Γιώργος Βασιλάτος (ηλεκτρική κιθάρα), Μάριος Λαζ Ιωαννίδης (ακουστική κιθάρα), Στέλιος Πασχάλης (τύμπανα), Θοδωρής Καπετανάκος (μπάσο) και Sam Marlieri (σαξόφωνο).

H συναυλία στο ΚΠΙΣΝ πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα