Πολιτική

Ξαναζεσταμένο φαί τα μέτρα Χατζηδάκη για την ακίνητη περιουσία σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Στις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη στο 41ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιοκτητών Ακινήτων, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αφήνει απροστάτευτους τους ιδιοκτήτες εν μέσω μεγάλης και βίαιης αναδιανομής ακίνητης περιουσίας.

Σε σχετική του ανακοίνωση, ο Νίκος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζει:

 «Ο κ. Χατζηδάκης τάζει και ξανατάζει (τα ίδια) μέτρα, σαν να μην έχει μπει η Ν.Δ. στον πέμπτο χρόνο διακυβέρνησής της.

 Σαν να μην εξελίσσεται η μεγαλύτερη και βιαιότερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας, με απροστάτευτη την α’ κατοικία και 250.000 πλειστηριασμούς να έρχονται ως το 2026.

 Η έκπτωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για ασφαλισμένα ακίνητα είναι νομοθετημένο μέτρο, ευνοεί, κυρίως, τις μεγάλες περιουσίες και ομολογεί την κυβερνητική αδυναμία να προστατευτεί η περιουσία από φυσικά φαινόμενα.

 Το Πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω» έχει καθυστερήσει δραματικά (αναμενόταν αρχές του 2023) και ο προϋπολογισμός του κρίνεται ανεπαρκής.

 Η αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές δεν εξισορροπεί την εκτόξευση του κόστους κατασκευής, άρα και απόκτησης ακινήτου από μια κοινωνία που τρώει από τα έτοιμα.

 Το μέτρο της Golden Visa χρειάζεται επανεξέταση.

 Η πολιτική της Ν.Δ. υπολείπεται των αναγκών. Η ακίνητη περιουσία και οι ιδιοκτήτες παραμένουν απροστάτευτοι.»

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα