Αγορές

"Με νύχια και με δόντια" το χρηματιστήριο


Στην περιοχή κρίσιμων στηρίξεων "βαλτώνει" το χρηματιστήριο, αναζητώντας κατεύθυνση και νέες ισορροπίες, εν αναμονή ειδήσεων που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν κλίμα και τάση. Υποτονική συναλλακτική κίνηση, μικρός τζίρος, στοιχεία που υποδηλώνουν "απραξία" και στάση αναμονής  από πλευράς ξένων funds.

Ρευστό σκηνικό στις διεθνείς αγορές, εν μέσω αβεβαιότητας για την εξέλιξη της αναδυόμενης ενεργειακής κρίσης, κι ενώ επανέρχονται στο προσκήνιο οι φόβοι για βαθιά διόρθωση, που μπορεί να έρθει άνευ αποχρώντος λόγου και με ασήμαντη  αφορμή, καθώς οι ευρωπαϊκοί και οι αμερικανικοί δείκτες έχουν πραγματοποιήσει μεγάλη ανοδική διαδρομή.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο το "στοίχημα" είναι τώρα η αντοχή των στηρίξεων όπου έχει υποχωρήσει ο Γενικός Δείκτης και η αποτροπή περαιτέρω κατολίσθησης. Πολύ πιθανή θεωρείται και κάποια τεχνική ανοδική αντίδραση, καθώς πολλοί δείκτες βρίσκονται σε υπερπουλημένα επίπεδα. Εξαιρετικά σημαντική  η στήριξη στις 863-857 μονάδες, που τέθηκε σε δοκιμασία τις προηγούμενες μέρες, με θετικό αποτέλεσμα..

Μετοχές και δείκτες

Οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν αρχικά ανοδικά και παρέμειναν σε υψηλά ημέρας μέχρι τις 13:00. Εν συνεχεία πήραν καθοδική κατεύθυνση και βρέθηκαν στο κόκκινο.

Ο Γενικός Δείκτης  πήγε +0,79% στις 873,17 μονάδες,και τερμάτισε στις 865,34 με οριακή αρνητική μεταβολή -0,12%.

Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 2.095,09 μονάδες, με οριακή άνοδο 0,09%. "Βουτιά" -1,64% πραγματοποίησε ο δείκτης  των mid caps, λόγω των μεγάλων απωλειών της Attica Bank και της Intracom.

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε υψηλό ημέρας +1,12%, γύρισε καθοδικά μέχρι -0,45% και τερμάτισε με μικρά κέρδη +0,17%. Τώρα βρίσκεται στα χαμηλά ημέρας, με κέρδη 0,25%. Αρνητική πρωταγωνίστρια στον κλάδο η Attica Bank, που επανήλθε σήμερα στο ταμπλό "συρρικνωμένη" λόγω reverse split ( 60 μετοχές έγιναν μία) και υποχώρησε κατά 24,4%. Στην πρώτη θέση η Εθνική με +1,6%. Πειραιώς +0,4%, Τρ. Ελλάδος +0,2%, αμετάβλητη η Eurobank, στο κόκκινο η Alpha (-0,5%).

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ξεχώρισαν ΟΠΑΠ +2,9%, Aegean +2,8%, ΔΕΗ +2,5%, Lamda +0,3%.

Στον αντίποδα Βιοχάλκο -3,7%, Μυτιληναίος -2%, ΑΔΜΗΕ -1,7%, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ -1,1%, ΕλβαλΧαλκόρ -1%.

Στα mid caps ανέκαμψαν τα Πλαστικά Θράκης (+4,3%) μετά από πολλές ημέρες πτώσης. Βυθίστηκε στο -13% η Intracom, που ανακοίνωσε σήμερα αυξημένες ζημίες στο εξάμηνο. ΑκολοΉΘΗΣΑΝ η θυγατρική της Intrakat με-5,7%, Ολυμπιακή Τεχνική και Παπαουτσάνης -3,2%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα