Επιχειρήσεις

Με πλειστηριασμό απειλείται η εταιρεία ενδυμάτων Δούρος/Dur


Μετά από 65 χρόνια ζωής κατά τα οποία γνώρισε μεγάλες "δόξες" και επιχειρηματικές επιτυχίες, η εισηγμένη εταιρεία "Δούρος" που κατασκευάζει τα ρούχα με τη φίρμα Dur, δεν βρίσκεται "στα καλύτερα της". Τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις της φθίνουν και τα οικονομικά αποτελέσματα είναι αρνητικά.

Παράγει ακόμη υπολειτουργώντας, πουλάει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διαθέτει 30 καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα και ισχυρό δίκτυο χονδρικής. Ομως, λόγω ζημιών βρίσκεται αντιμέτωπη με δανειακές υποχρεώσεις στις οποίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Μία από τις πιστώτριες τράπεζες, η Τρ. Πειραιώς, κίνησε διαδικασία κατάσχεσης και πλειστηριασμού του ακινήτου της στην Πάτρα, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία και οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου. Εως τότε μπορεί να βρεθεί λύση, να γίνει κάποιος διακανονισμός με την τράπεζα και η εκποίηση να ματαιωθεί ή να αναβληθεί.

Παράλληλα σ' αυτό το διάστημα η "Δούρος" θα προσπαθήσει να εκπονήσει ένα σχέδιο διάσωσης-εξυγίανσης σε συνεργασία με τι τράπεζες και τους άλλους βασικούς πιστωτές.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα