ΕΥΖην

"Museo Aereo Solar" από πλαστικά απορρίμματα στη Bienale της Βενετίας


Τη «φουσκωτή» αρχιτεκτονική και την επαναχρησιμοποίηση υλικών γιορτάζει η φετινή Bienale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας με την έκθεση του "Museo Aereo Solar", ενός αερόστατου κατασκευασμένου από εκατοντάδες πλαστικές σακούλες που θα κατέληγαν σε χωματερές ή στους ωκεανούς.

Από το 2007, πολλά τέτοια αερόστατα έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε όλον τον κόσμο. Η κολεκτίβα πίσω από τη δημιουργία τους συλλέγει εκατοντάδες πλαστικές σακούλες, τις κόβει, τις κολλάει και τις ενώνει για να δημιουργήσει καμβά που φιλοξενεί ζωγραφιές και προσωπικές ιστορίες ενθαρρύνοντας επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση.

Το συγκεκριμένο "Museo Aereo Solar", το οποίο δημιουργήθηκε στο Μπουένος Άιρες – και ταξίδεψε με ιστιοφόρο στη Βενετία –, δημιουργήθηκε από σχεδόν 200 μέλη της κοινότητας "Aerocene" (Αερόκαινος) και αποτελείται από μηνύματα από την υπηρεσία ανακύκλωσης Bella Flor καθώς και από σπουδάζοντες έγκλειστους στο σωφρονιστικό σύστημα της πρωτεύουσας της Αργεντινής.
 
Για τη δημιουργία ενός «Museo Aereo Solar», οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τις οδηγίες στον ιστότοπο του πρότζεκτ και να εμπνευστούν από το ήθος "do-it-together" (κάντε το, μαζί) το οποίο καλλιεργεί η κοινότητα.

Έως σήμερα, η κοινότητα έχει περισυλλέξει και επαναχρησιμοποιήσει πλαστικά απορρίμματα από πάνω από 50 περιοχές σε περισσότερες από 30 χώρες· προβάλλει ήθος φροντίδας και υπευθυνότητας, οραματιζόμενη ένα μέλλον απαλλαγμένο από ορυκτά καύσιμα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης