Τράπεζες

NBG Securities: Περιθώριο ανόδου μέχρι 54% για τις τράπεζες


Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η NBG Securities, κρατώντας αμετάβλητες τις συστάσεις υπεραπόδοσης μετοχών.

Συγκεκριμένα, οι νέες τιμές στόχοι έχουν ως ακολούθως:

- Alpha Bank 2,50 ευρώ από 2,00 ευρώ πριν και περιθώριο ανόδου 54%

- Eurobank 2,85 ευρώ από 2,10 ευρώ πριν και περιθώριο ανόδου 32%

- Τράπεζα Πειραιώς 5,30 ευρώ από 4,50 ευρώ πριν και περιθώριο ανόδου 42%

Παράλληλα, σημειώνεται πως η Τράπεζα Πειραιώς παραμένει top pick.

Η NBG Securities υπογραμμίζει πως παρά την ισχυρή απόδοση των ελληνικών τραπεζών το 2023, με μέση άνοδο 68%, εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με έκπτωση σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Το 2023, υπεραπόδωσαν κατά 48% έναντι των ευρωπαϊκών ομολόγων τους, αντανακλώντας τη βελτιωμένη κερδοφορία, τα σταθερά επίπεδα ρευστότητας και κεφαλαίου και τις ευνοϊκές προοπτικές για τα κέρδη μετά το 2022.

Οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με μέσο όρο 0,82 φορές τον δείκτη P/TBV για το 2024, έναντι 0,99 φορές για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, κάτι που συνεπάγεται έκπτωση 17%.

«Το discount αυτό μπορεί να μειωθεί, καθώς τα επιχειρηματικά σχέδια των ελληνικών τραπεζών υλοποιούνται με επιτυχία, οδηγώντας σε βελτίωση της κερδοφορίας και της διανομής μερισμάτων», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Οι τράπεζες καταγράφουν μέση απόδοση 26% το 2024, ενώ υπεραποδίδουν σε συγκριση με τις ευρωπαϊκές.

Σύμφωνα με την NBG Securities, οι υψηλότερες τιμές-στόχοι αντανακλούν κυρίως την αναβάθμιση των παραδοχών, λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία επιχειρηματικά σχέδια των τραπεζών και την πτώση κατά 75 μονάδες βάσης του κινδύνου αγοράς (ERP).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα