Αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές


Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν την κρίση της Evergrande μετά και την πως θυγατρική της κατάφερε να συμφωνήσει σε διακανονισμό και αύριο θα καταβάλει δόσεις για ομολογία της.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,67% στις 29.639 μονάδες, όπως και ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,26%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,34% στις 3.626 μονάδες, ο CSI υποχωρεί κατά 0,6% στις 4.826 μονάδες, ενώ ο Shenzen πέφτει 0,74% στις 14.253 μονάδες.

Στη Σεούλ ο Kospi ανεβαίνει 0,33% στις 3.140 μονάδες, όπως και στην Αυστραλία ο ASX ψηλότερα κατά 0,32% στις 7.296 μονάδες. Σημειώνεται πως το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ παραμένει σήμερα κλειστό λόγω αργίας.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας έριξε επιπλέον ρευστότητα σήμερα στις αγορές μέσω της αγοράς βραχυπρόθεσμων ομολόγων από εμπορικές τράπεζες, προκειμένου να έχουν περισσότερο εύκαιρο ρευστό, όπως έδειξαν τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Κίνας.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στις ΗΠΑ, εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed, και τις πιθανές ενδείξεις για το πότε θα αρχίσει να περιορίζει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα