TECHin

OpenAI: Νέος CEO ο Έμετ Σίαρ, συνιδρυτής του Twitch, μετά την αιφνίδια απόλυση του Σαμ Άλτμαν


Ο αμερικανός επιχειρηματίας Εμετ Σίαρ (Emmett Shear), συνιδρυτής της πλατφόρμας βίντεο streaming Twitch, ανέλαβε την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της OpenAI, της start up τεχνητής νοημοσύνης που απέλυσε αιφνιδιαστικά την Παρασκευή τον επικεφαλής της, Σαμ Άλτμαν.

«Δέχθηκα το πόστο διότι πιστεύω πως η OpenAI είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρείες που υπάρχουν σήμερα», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter (X), δεσμευόμενος ότι τις προσεχείς 30 ημέρες θα διαφωτίσει τους λόγους της απομάκρυνσης του Σαμ Άλτμαν και θα ασχοληθεί με «την μεταρρύθμιση της διευθυντικής ομάδας (...) για να γίνει μία δύναμη ικανή να επιτύχει αποτελέσματα για τους πελάτες».

Ο "σταρ της Σίλικον Βάλεϊ" πηγαίνει στην Microsoft

Η Microsoft θα προσλάβει τον Σαμ Άλτμαν, ανακοίνωσε ο Σάτια Ναντέλα, τρεις ημέρες μετά την απόλυση του σταρ της Σίλικον Βάλεϊ.

Ο Σαμ Αλτμαν και ο Γκρεγκ Μπρόκμαν, οι συνιδρυτές της OpenAI, θα ενταχθούν με άλλους συναδέλφους τους στην Microsoft για να διευθύνουν μία νέα ομάδα έρευνας για την Τεχνητή νοημοσύνη (AI), έγραψε ο Σάτια Ναντέλα στο Twitter (Χ).

«Η αποστολή συνεχίζεται», έγραψε στον δικό του λογαριασμό ο 38χρονος Σαμ Αλτμαν.

Η Microsoft έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI και έχει ενσωματώσει την τεχνολογία αυτή στα δικά της προϊόντα, όπως στην μηχανή αναζήτησης Bing.

Το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI αιφνιδίασε την Παρασκευή, ανακοινώνοντας την απόλυση του σταρ της Σίλικον Βάλεϊ έπειτα από μία εξεταστική διαδικασία που έκρινε ότι «δεν ήταν πάντα ειλικρινής στην επικοινωνία του με το διοικητικό συμβούλιο, πλήττοντας την ικανότητά του να εκπληρώσει τα καθήκοντά του».

Το όργανο αυτό δεν έχει πλέον «εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να διευθύνει την OpenAI», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παρασκευής.

Έκτοτε, πολλά από τα στελέχη της εταιρείας, που ιδρύθηκε το 2015, έχουν υποβάλει την παραίτησή τους, κυρίως ο πρόεδρος του συμβουλίου διοίκησης Γκρεγκ Μπρόκμαν.

Η έναρξη της λειτουργίας της πρώτης έκδοσης της πλατφόρμας ChatGPT τον Νοέμβριο 2022 άνοιξε την κούρσα για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η Γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη θεωρείται επανάσταση αντίστοιχη με την έλευση του Internet. Επιτρέπει την παραγωγή κειμένων, γραμμών κώδικα, εικόνων και ήχων με ένα απλό αίτημα την καθημερινή γλώσσα.

Προκαλεί επίσης μεγάλες ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους που απορρέουν για την δημοκρατία μέσω της μαζικής παραπληροφόρησης ή την απασχόληση μέσω της υποκατάστασης επαγγελμάτων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα