Τουρισμός

Ο Renzo Piano ολοκλήρωσε το Academy Museum of Motion Pictures


Ολοκλήρωσε το Academy Museum of Motion Pictures στο Λος Άντζελες ο Ιταλός αρχιτέκτονας Renzo Piano, προσθέτοντας μια σφαίρα από σκυρόδεμα και γυαλί σε ένα κτήριο της δεκαετίας του 1930.

Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Renzo Piano Building Workshop δείχνουν τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό του μουσείου που θα είναι αφιερωμένο στην έβδομη τέχνη και το οποίο θα εγκαινιαστεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το μουσείο είναι το ανακαινισμένο Saban Building συν η Σφαίρα. Είναι ιδιοκτησία της Motion Pictures Academy, του οργανισμού πίσω από την ετήσια τελετή απονομής των Όσκαρ.

Περιλαμβάνει εκθεσιακό χώρο με εμβαδόν 4.600 τετραγωνικά μέτρα, δύο κινηματογραφικές αίθουσες, ένα κατάστημα, ένα εστιατόριο και ένα εκπαιδευτικό στούντιο το οποίο θα φέρει το όνομα της Shirley Temple.

Φωτογραφίες του εσωτερικού της Σφαίρας δείχνουν τη 1.000 θέσεων αίθουσα David Geffen Theater –φέρει το όνομα του ιδρυτή της δισκογραφικής Asylum Records και του κινηματογραφικού στούντιο DreamWorks– η οποία είναι όλη διακοσμημένη σε κόκκινο χρώμα.

Η 288 θέσεων αίθουσα Ted Mann Theater –φέρει το όνομα του εκλιπόντος κινηματογραφικού παραγωγού– είναι διακοσμημένη όλη σε ζωηρό πράσινο.
 
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου το μουσείο θα φιλοξενήσει σειρά εικονικών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας συζήτησης με τον σκηνοθέτη Spike Lee.

Τα σχέδια για τα εγκαίνια του Σεπτεμβρίου περιλαμβάνουν έκθεση αφιερωμένη στον Ιάπωνα δημιουργό κινούμενων σχεδίων Hayao Miyazaki και προβολές ταινιών του.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις