Τράπεζες

Optima bank: Συμφωνία με ΥΠΟΙΚ για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Ελλάδα 2.0


Τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 2.0 ανακοίνωσε η Optima Bank, μετά την υπογραφή της σχετικής επιχειρησιακής συμφωνίας με το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Optima Bank aΑποδεχόμενη τη δημόσια πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομικών προς τις τράπεζες, η Optima bank δηλώνει την παρουσία της στην ιστορική αυτή εθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης, σηματοδοτεί την έναρξη για τη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων χρηματοδότησης προς την τράπεζα και ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση των πρώτων δανείων προς τις επιχειρήσεις, αναφέρει ανακοίνωση.
Με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η Optima bank συμβάλλει στην ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, μέσω της χρηματοδότησης καινοτόμων και νέων επενδύσεων, εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή για την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία».

Από την πλευρά του ο CEO της Optima bank, κ. Δημήτρης Κυπαρίσσης τόνισε σχετικά: «Η Optima bank, με την υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης συμμετοχής της στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, δηλώνει πανέτοιμη να υποστηρίξει το σημαντικότερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ελληνικής οικονομίας. Το σχέδιο Ελλάδα 2.0 και τα σχεδόν 31 δισ. ευρώ επιδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων της ΕΕ, αποτελούν τη μέγιστη εθνική ευκαιρία. Με δεδομένο πως οι εκταμιεύσεις προς τα κράτη-μέλη θα πραγματοποιούνται με βάση την εκπλήρωση οροσήμων και στόχων, και όχι δαπανών, έχουμε τη μοναδική ευκαιρία και απόλυτη ευθύνη να δημιουργήσουμε τα θεμέλια για το μέλλον μας και εκείνο των παιδιών μας. Σε αυτό, οφείλουμε να πετύχουμε.

Πρέπει όλοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και κυρίως να αντιληφθούμε πως το διακύβευμα είναι πέρα και πάνω από το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η Optima bank από την πρώτη ημέρα στήριξε, στηρίζει και θα στηρίξει στην πράξη το εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τα επενδυτικά σχέδια όλων εκείνων των επιχειρήσεων με φιλοδοξίες και όραμα, που αξίζουν κάθε δυνατή βοήθεια».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Optima