TECHin

"Πεφταστέρια κατά παραγγελία" από ιαπωνική startup!


"Πεφταστέρια κατά παραγγελία" θα παρέχει ιαπωνική startup, στοχεύοντας να προσελκύσει πελάτες από όλο τον κόσμο. Η ALE, με έδρα το Τόκιο, ετοιμάζεται να διοργανώσει μια θεαματική βροχή διαττόντων αστέρων πάνω από τη Χιροσίμα την άνοιξη του 2020, για να επιδείξει τις δυνατότητές της.

Η εταιρεία βάζει τώρα τις τελευταίες πινελιές στην ανάπτυξη των δυο μικρο-δορυφόρων της, οι οποίοι, μόλις τεθούν σε τροχιά, θα μπορούν να εκτοξεύσουν μικρές μπάλες. Αυτές θα διαλύονται όταν θα εισέρχονται στην ατμόσφαιρα, εκπέμποντας πολύ έντονη λάμψη την ώρα που θα έρχονται σε επαφή με τα μόρια του αέρα.

Οι δορυφόροι, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό, θα μεταφερθούν στο διάστημα το ερχόμενο έτος, ο ένας από πύραυλο της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Εξερεύνησης του Διαστήματος (Jaxa) και ο άλλος από πύραυλο του ιδιωτικού τομέα.

Σε καθέναν θα υπάρχουν 400 μπάλες μιας χημικής σύνθεσης που αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό. Το χρώμα τους θα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα συστατικά που θα έχουν χρησιμοποιηθεί. Αυτές επαρκούν για 20 με 30 εκδηλώσεις, σύμφωνα με την εταιρεία.

Στη Χιροσίμα θα γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα του επουράνιου θεάματος, λόγω του ήπιου κλίματός της, της γεωγραφικής της θέσης και των πολιτιστικών της ατού. Αν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορέσουν να απολαύσουν αυτή τη βροχή από πεφταστέρια, διαβεβαιώνει η ALE.

Ωστόσο οι φιλοδοξίες της ALE και της προέδρου της, της αστρονόμου Λένα Οκατζίμα, είναι μεγαλύτερες. "Στόχος μας είναι ολόκληρος ο κόσμος, μια και το απόθεμά μας σε διάττοντες αστέρες θα βρίσκεται στο διάστημα και θα μπορεί να διανεμηθεί παντού", διευκρίνισε σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Καθένα από τα αστέρια θα λάμπει μόνον για μερικά δευτερόλεπτα και μετά θα εξαφανίζεται τελείως πάνω από την επιφάνεια της γης, αποκλείοντας έτσι οποιονδήποτε κίνδυνο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ωστόσο η λάμψη τους θα είναι τόσο δυνατή ώστε το θέαμα να μπορούν να δουν ακόμη και στο Τόκιο παρά την έντονη φωτορύπανση της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Η ALE, η οποία εργάζεται σε συνεργασία με επιστήμονες και μηχανικούς ιαπωνικών πανεπιστημίων, τις αρχές και επιχειρήσεις, δεν ήθελε να δώσει στη δημοσιότητα κάποια τιμή για τις πολυτελείς αυτές υπηρεσίες ψυχαγωγίας που θα προσφέρει.

Η εταιρεία υπολογίζει σε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια το κόστος της ανάπτυξης, της εκτόξευσης και της λειτουργίας των δύο δορυφόρων.

Μακροπρόθεσμα, η ALE εξετάζει μάλιστα την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει τους δορυφόρους που θα βρίσκονται ήδη στο διάστημα και δεν θα είναι πλέον λειτουργικοί, για να δημιουργήσει "γιγάντιους" διάττοντες αστέρες κατά την επαφή τους με την ατμόσφαιρα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα