Τράπεζες

Πράσινο ομόλογο Τρ.Πειραιώς: Προσφορές 3,5 δισ, απόδοση κάτω από 5%


Ανάρπαστο έγινε η έκδοση του πράσινου ομολόγου της Τράπεζας Πειραιώς, που συγκέντρωσε προσφορές 3,5 δισ.ευρώ, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε κάτω από το 5%.

Η αρχική καθοδήγηση, ύστερα από το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών, ήταν στο 5%, ωστόσο χάρη στο ισχυρό ενδιαφέρον που επέδειξαν οι επενδυτές, υποχώρησε στο 4,625%.

Η Πειραιώς θα αντλήσει περίπου 650 εκατ. ευρώ αντί του αρχικού σχεδιασμού για 500 εκατ. ευρώ, για το ομόλογο που είναι senior preferred 5NC4, δηλαδή πενταετούς διάρκειας με non call στα πρώτα τέσσερα έτη.

H έκδοση ανατέθηκε στην BNP Paribas σε συνεργασία με την BofA Securities, την Cοmmerzbank την HSBC και την IMI- Intesa San Paolo που «έτρεξαν» από κοινού το βιβλίο προσφορών.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα διοχετευτεί για σκοπούς χρηματοδότησης ή και αναχρηματοδότησης εν όλω ή εν μέρει επιλέξιμων πράσινων περιουσιακών στοιχείων, καθώς και για την περαιτέρω ενίσχυση της βάσης MREL

Σύμφωνα με τα στοιχεία α’ τριμήνου 2024, η Τρ. Πειραιώς έχει δείκτη MREL 26%. Βρίσκεται, δηλαδή, πάνω από τον ενδιάμεσο στόχο του Ιανουαρίου 2025, που έχει προσδιοριστεί στο 24,9%. Μέχρι το τέλος του 2025 πρέπει να είναι τουλάχιστον 27,8%.

Ενδέχεται λοιπόν να προχωρήσει η τράπεζα σε μία ή δύο εκδόσεις ομολόγων της τάξεως 500 εκατ. ευρώ πιθανότατα το 2025.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα