Σε καθοδική ρότα η χρηματιστηριακή αγορά, επηρεάζεται πλέον άμεσα και από τις πολιτικές εξελίξεις, που αυξάνουν το βραχυχρόνιο ρίσκο. Μετά από τέσσερις μέρες ανόδου, ήρθε σήμερα η ώρα κατοχύρωσης των κερδών και οι πιέσεις εντάθηκαν. Η παραίτηση του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά πρόσθεσε αβεβαιότητα και ανησυχίες στο ΧΑ, αφαιρώντας τελικά πολλούς πόντους από τους βασικούς δείκτες.
Οι πιέσεις είχαν ξεκινήσει από την πρώτη ώρα της συνεδρίασης. Μετά το ανοδικό άνοιγμα οι βασικοί δείκτες πήραν καθοδική κατεύθυνση, καθώς τα εμποροβιομηχανικά blue chips κατέγραφαν απώλειες.
Οι τραπεζικές μετοχές «άντεξαν» περισσότερο και διατήρησαν θετικό πρόσημο πριν δεχθούν διαδοχικά πλήγματα μετά το μέσον της συνεδρίασης, όταν επιθετικά funds επανεμφανίστηκαν στην αγορά, πραγματοποιώντας ανοιχτές πωλήσεις σε μετοχές και Παράγωγα.
Ο κλαδικός τους δείκτης «έγραψε» αρχικά +2,78%, αλλά λίγο μετά τις 14:00 είχε «βουτήξει στο -3,45%. Τελικά έκλεισε με απώλειες 1,74% στις 493,28 μονάδες.
Ο Γενικός Δείκτης τερμάτισε με απώλειες 1,18% στις 637,08 μονάδες, κινούμενος ενδοσυνεδριακά μεταξύ 631,74 μονάδων (-2%) και 648,82 (+0,65%).
Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 1,20%, στις 1.677,20 μονάδες.
Ξεχώρισε η Grivalia με +2,55%. ΟΛΠ και ΕΥΔΑΠ +1,1%, με μικρά κέρδη Βιοχαλκο, Λάμδα και Φουρλής.
Πρώτη σε απώλειες η ΔΕΗ (-4,9%), που πιέσθηκε με ρευστοποιήσεις και με άνοιγμα νέων short θέσεων. Πάνω από 2% έχασαν ΟΤΕ, Eurobank, Aegean, Jumbo και ΑΔΜΗΕ. Με απώλειες 1%-2% Τιτάν, Alpha Bank και Εθνική
Υγεία
Προβιοτικά και Πρεβιοτικά: Γιατί χρειάζονται και τα δύο, πώς δουλεύουν και οι καλύτερες πηγές τους
Η υγεία του εντέρου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για τη συνολική ευεξία μας. Ίσως έχετε ακούσει για τα προβιοτικά, αλλά τι γνωρίζετε για τα πρεβιοτικά; Αν και ...