Αγορές

Πιέσεις στις τράπεζες, “κόκκινο” το χρηματιστήριο


 Χαμηλό βαρομετρικό επικρατεί στο χρηματιστήριο και οι δείκτες κινούνται πτωτικά, με 23 στις 25 μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφουν απώλειες και το “κόκκινο” να κυριαρχεί στο ταμπλό.
 Στο επίκεντρο των πιέσεων οι τραπεζικές μετοχές, που συνεχίζουν να χάνουν έδαφος, καθώς εντείνεται ο προβληματισμός για τα αποτελέσματα της προσπάθειας δραστικής περιστολής των κόκκινων δανείων.

Το ενδιαφέρον της αγοράς εστιάζεται σε πληροφορίες και εκτιμήσεις για το κόστος που συνεπάγεται το ξεκαθάρισμα των προβληματικών δανειακών χαρτοφυλακίων και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην κερδοφορία των τραπεζών.

Αρνητική εικόνα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου κυριαρχούν οι ανησυχίες για την εξάπλωση της επιδημίας κορωνοϊού και τις επιπτώσεις της στην παγκόσμια οικονομία.
Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές επισημαίνουν την απουσία καταλυτών που θα μπορούσαν να δώσουν δυναμική στο ΧΑ και να διαμορφώσουν βραχυχρόνια τάση. Κατά τις εκτιμήσεις τους, η συσσώρευση θα συνεχισθεί στην περιοχή  των 917-933 μονάδων.
 
Μετοχές και δείκτες

Προς το παρόν, στη σημερινή συνεδρίαση διασπάται καθοδικά η κάτω γραμμή αυτού του καναλιού, η οποία αποτελεί ασθενή βραχυχρόνια στήριξη.
Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται αυτή την  ώρα στις 914,3 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,60%, μετά από διακυμάνσεις περιορισμένου εύρους.
 Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης χάνει 0,65% στις 2.298 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης βυθίστπήγε από -0,14% μέχρι +0,70% και τώρα είναικε νωρίτερα στο -2,33% και τώρα οι απώλειες του έχουν περιορισθεί σε  1,25%. Ανοδικά κινείται μόνο η Τρ. Ελλάδος (+3,5%). Eurobank και Attica -1,7%, Εθνική -1,4%,  Alpha -1%, Πειραιώς -0,3%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips  με θετικό πρόσημο μόνον ο Φουρλής (+1,6%) και οριακά η ΕΧΑΕ (+0,1%). Στο κόκκινο  με τις μεγαλύτερες απώλειες Βιοχάλκο -2,7%, Ελλάκτωρ και ΕΥΔΑΠ -2%, Aegean  και Σαράντης -1,6%,  Μυτιληναίος -1,3%.
Στα mid caps εντυπωσιάζει η MIG, με άλμα +5,3%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης