Οικονομία

Πιέζουν οι Θεσμοί για τις εκκρεμείς συντάξεις


Όπως, άλλωστε, αναμενόταν, οι Θεσμοί δίνουν μεγάλη έμφαση στο ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων. Αυτό διαφάνηκε και στη χθεσινή συνάντησή τους με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ενώ η δυσαρέσκεια-ανησυχία τους για τις εκκρεμείς συντάξεις είχε αποτυπωθεί και κατά την 11η αξιολόγηση. 

Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε το πλάνο του υπουργείου του, βάσει του οποίου η «εκκαθάριση» των εκκρεμών συντάξεων θα «τρέξει» από το Νοέμβριο και μετά, σημειώνοντας παράλληλα ότι τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί σημαντικά ο ρυθμός απονομής των εν λόγω συντάξεων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά προς τους εκπροσώπους των Θεσμών που βρίσκονται στην Αθήνα για την 12 αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, έως το τέλος του 2021 θα απονέμονται μηνιαίως 30.000 συντάξεις.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022, όπως προβλέπεται από το σχέδιο που έχει εκπονηθεί και εφαρμόζεται, θα λάβει χώρα δραστική μείωση του στοκ των εκκρεμών συντάξεων.

Αυτό, άλλωστε, είναι και το ζητούμενο για τους Θεσμούς, ο αισθητός περιορισμός των εκκρεμοτήτων που θα οδηγήσει σχετικώς άμεσα και στην πλήρη εξάλειψή τους. 
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης