Πολιτική

Αλεξάνδρα Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ λούζεται τον συλληφθέντα κουμπάρο του κ. Ανδρουλάκη


Σε υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, σε παρέμβασή της στο Open TV, σχολιάζοντας την επίμαχη στάση του μάρτυρα Γιώργου Ξυλούρη στην Εξεταστική Επιτροπή, τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για κομματικές ταυτότητες στελεχών, αλλά και την υπόθεση σύλληψης προσώπου που συνδέεται με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις και στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο.

«Απαράδεκτη και προκλητική» η στάση Ξυλούρη

Η κ. Σδούκου χαρακτήρισε «εξοργιστική» την εικόνα της κατάθεσης του κ. Ξυλούρη, σημειώνοντας ότι η συμπεριφορά του είχε ως αποκλειστικό στόχο να εμποδίσει την εξαγωγή οποιουδήποτε συμπεράσματος.

Σύμφωνα με την ίδια, ο μάρτυρας «ευτέλισε» την κοινοβουλευτική διαδικασία, αρνούμενος να απαντήσει σε βασικά ερωτήματα της Επιτροπής.

Η Νέα Δημοκρατία, όπως είπε, αντέδρασε ομόφωνα και ζήτησε την παραπομπή του μάρτυρα στον εισαγγελέα, ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

«Ο Χελετζάκης δεν είναι ενεργό μέλος της ΝΔ»

Απαντώντας στην αντιπολίτευση, η Εκπρόσωπος Τύπου διευκρίνισε ότι ο χθεσινός συλληφθείς κ. Χελετζάκης δεν αποτελεί ενεργό μέλος του κόμματος. «Δεν υπήρξε ποτέ κεντρικό στέλεχος, δεν ανανέωσε την κομματική του ιδιότητα και είναι εδώ και χρόνια ανενεργός», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν δημοσιοποιεί εγγραφές και διαγραφές μελών.

Επέκρινε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για «σπέκουλα» και διακίνηση ανακριβειών σχετικά με το μητρώο του κόμματος.

Βολές κατά ΠΑΣΟΚ: «Λούζεστε αυτά που κατηγορούσατε»

Σκληρή ήταν η κριτική που άσκησε στο ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του, Νίκο Ανδρουλάκη, με αφορμή τη σύλληψη του κουμπάρου του. Η κ. Σδούκου υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε επενδύσει «πολιτικά και επικοινωνιακά» σε ρητορική περί «κουμπάρων», σχολιάζοντας πως «τώρα λούζεται» όσα κατηγορούσε.

«Είναι αδιανόητο να έχετε προφυλακισμένο κουμπάρο του προέδρου και να συνεχίζετε να κουνάτε το δάχτυλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αγροτικές κινητοποιήσεις: «Διάλογος με ενιαία εκπροσώπηση»

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη καλέσει τους αγρότες σε διάλογο, τονίζοντας ότι μόνο με θεσμική συζήτηση μπορούν να υπάρξουν λύσεις.

Υπογράμμισε πως κάθε μπλόκο προβάλλει διαφορετικά αιτήματα, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την ενιαία εκπροσώπηση ώστε η διαδικασία να είναι ουσιαστική. Παράλληλα, υπερασπίστηκε τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ ως αναγκαία μεταρρύθμιση «για διαφάνεια και δικαιοσύνη».

Όπως είπε, η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, «με ειλικρινή διάλογο και όχι με μικροπολιτικές κορώνες».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις