Πολιτική

Δημοσκόπηση Interview: Μπροστά με 12 μονάδες η ΝΔ-Ο "Κανένας" καταλληλότερος πρωθυπουργός


Μεγάλη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Interview για την εφημερίδα Political, ενώ ο "Κανένας" ειναι πλέον ο καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24%, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί στο 12%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελληνική Λύση με 6,7%, πολύ κοντά στο ΚΚΕ, που συγκεντρώνει 6,5%. Η Φωνή Λογικής καταγράφει 5,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,6%, ενώ το ΜέΡΑ25 και το Κίνημα Δημοκρατίας συγκεντρώνουν από 4%. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στο 3%, η Νίκη λαμβάνει 1,3% και η Νέα Αριστερά 1,1%. Το 8% των ερωτηθέντων δηλώνει προτίμηση σε άλλο κόμμα, ενώ το 19,6% παραμένει αναποφάσιστο.

«Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη χώρα»

Η αίσθηση απαισιοδοξίας είναι έντονη, καθώς το 68% των πολιτών πιστεύει ότι «τα πράγματα στη χώρα είναι εκτός ελέγχου». Μόλις το 29% θεωρεί ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο, ενώ 3% δεν διατύπωσε γνώμη.

Αρνητική υποδοχή για την επιστροφή Τσίπρα

Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στη δημόσια σκηνή δεν φαίνεται να πείθει, καθώς το 67% των συμμετεχόντων δηλώνει ότι τη βλέπει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, ενώ το 27% τη θεωρεί θετική ή μάλλον θετική. Ποσοστό 6% δεν απαντά.

Δυσαρέσκεια στην Περιφέρεια

Η δημοσκόπηση αποτυπώνει επίσης κόπωση και επιφυλάξεις στην ελληνική επαρχία, κυρίως στις αγροτικές περιοχές. Παρά το προβάδισμα της ΝΔ σε 9 από τις 13 περιφέρειες, το κυβερνών κόμμα εμφανίζει μείωση της εκλογικής του επιρροής, με τον εκλογικό χάρτη να παρουσιάζει «πράσινες» περιοχές σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο.

«Κανένας» ο καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στο ερώτημα «ποιον πολιτικό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας;», ο «Κανένας» προηγείται με 32%, υποδηλώνοντας έντονη αποστασιοποίηση των πολιτών από το πολιτικό σύστημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί με 29%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 8,9%. Ακολουθούν οι Κυριάκος Βελόπουλος (6,1%), Ζωή Κωνσταντοπούλου (5,3%), Δημήτρης Κουτσούμπας (5%), Στέφανος Κασσελάκης (4,5%), Αφροδίτη Λατινοπούλου (3,2%), Σωκράτης Φάμελλος (2,9%), Αλέξης Χαρίτσης (1,3%) και Δημήτρης Νατσιός (1,1%). Ποσοστό 0,7% δεν εκφράζει προτίμηση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα