Πολιτική

Καρυστιανού: Σφοδρή κριτική σε Τσίπρα και στο πολιτικό σκηνικό


Η Μαρία Καρυστιανού, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για «κοροϊδία» σχετικά με τη δημόσια παρουσία και τις πολιτικές του τοποθετήσεις, ενώ χαρακτήρισε «χαμηλού επιπέδου» το σχόλιο με τα περιστέρια.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαριάννα Τουμασάτου είχε προλογίσει τον Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση για την ανακοίνωση του κόμματός του, στο Θησείο λέγοντας: «Να βγάλουμε περιστέρια; Nα κάνουμε και story;», φωτογραφίζοντας δηκτικά τη Μαρία Καρυστιανού που χρησιμοποίησε περιστέρι στο σποτάκι προαναγγελίας του κόμματός της.

Βολές σε Τσίπρα

Η ίδια υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί την επιστροφή ενός πρώην πρωθυπουργού που, όπως είπε, «δεν έχει κάνει τίποτα» κατά τη θητεία του και επανέρχεται υιοθετώντας στοιχεία από την ιδρυτική διακήρυξη του δικού της πολιτικού χώρου.

Αντιδράσεις για την παρουσίαση του πολιτικού της χώρου

Αναφερόμενη στην ίδρυση και παρουσίαση της πολιτικής της πρωτοβουλίας, σημείωσε ότι η κριτική που δέχθηκε στόχευε στη στοχοποίησή της και όχι στην ουσία των θέσεων, τονίζοντας πως δεν υπήρξε ουσιαστικός αντίλογος στην ιδρυτική διακήρυξη.

Στρατηγική επιλογή η σταδιακή παρουσίαση προσώπων

Η ίδια εξήγησε ότι η σταδιακή παρουσίαση προσώπων και προγράμματος αποτελεί συνειδητή επιλογή, λόγω του, όπως είπε, τοξικού πολιτικού κλίματος, εκφράζοντας ικανοποίηση για την ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση παρουσίασης.

«Αν ήμασταν σε μια πολιτισμένη χώρα όπου η πολιτική γινόταν με τον τρόπο που πρέπει και δεν υπήρχε αυτή η ανθρωποφαγία θα τα βλέπατε πολύ πιο γρήγορα. Προς το παρόν έχουμε επιλέξει να βγαίνουν λίγα λίγα πρόσωπα ακριβώς για αυτό τον λόγο το ίδιο θα γίνει και με τον τρόπο παρουσίασης του προγράμματος».

«Αστεία» τα περί ρωσικού κόμματος

Η Μαρία Καρυστιανού απέρριψε ως «αστείες» τις κατηγορίες περί φιλορωσικού κόμματος, αναφέροντας ότι έχουν ήδη κινηθεί νομικές διαδικασίες κατά όσων τις διατύπωσαν δημόσια.

Κάθαρση και πολιτική τοποθέτηση

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, έκανε λόγο για ανάγκη «κάθαρσης»:

«Η συγκεκριμένη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει διαπράξει σωρεία εγκλημάτων και μόνο τα Τέμπη, όχι μονάχα το έγκλημα της σύγκρουσης κυρίως τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν μετά προκειμένου να συγκαλύψουν αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα για μια πολιτισμένη χώρα. Και να βάλουμε μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα Ταμεία Ανάκαμψης και όλα τα άλλα που έχουμε δει, τις υποκλοπές άρα προφανώς η κυβέρνηση αυτή είναι άκρως επικίνδυνη. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω για τον κ. Τσίπρα εμείς σίγουρα όμως μας ενδιαφέρει η κάθαρση και η λειτουργία ενός κράτους δικαίου».

Αναφορές στο κίνημα των Τεμπών

Ερωτηθείσα σχετικά με την αντίδραση του Νίκου Πλακιά ότι δεν πήγε κανένας γονιός των Τεμπών και την αντίδραση του Παύλου Ασλανίδη ότι στο Μαξίμου ανοίγουν σαμπάνιες με το κόμμα της Μαρίας απάντησε: «Υπάρχουν γονείς που στηρίζουν αυτό το κίνημα και μάλιστα τα λόγια είναι πολύ συγκινητικά και ότι δεν υπάρχει άλλη "Ελπίδα". "Μπράβο Μαρία συνέχισε" αλλά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι να βγαίνουν και να τοποθετούνται, εγώ την υπόσχεση την έδωσα στην κόρη μου και είναι κάτι που το είχα πει από την αρχή ότι και μόνη μου να είμαι εγώ αυτό τον αγώνα πρέπει να τον δώσω. Είναι η αποστολή μου».

Τέλος, υπογράμμισε ότι η προσωπική της δέσμευση παραμένει αμετάβλητη και συνδέεται με την απώλεια της κόρης της, την οποία και αφιέρωσε στον αγώνα της.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα