Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, εξέφρασε έντονη ανησυχία για τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την επιμέλεια παιδιών, χαρακτηρίζοντας την «ασυνέχεια» της κυβέρνησης ως πλήγμα στην αξιοπιστία της δικαιοσύνης.
Όπως ανέφερε στον Real FM 97,8, η νέα ρύθμιση κινείται σε αντίθετη φιλοσοφία με προηγούμενες κυβερνητικές αποφάσεις, δημιουργώντας ερωτήματα για το ποια είναι τα κριτήρια νομοθέτησης και για το κατά πόσο η κυβέρνηση χειρίζεται τη δικαιοσύνη ως «λάφυρο».
Κίνδυνος συνεχών μεταβολών και επιπτώσεων στα παιδιά
Ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι η δυνατότητα συνεχών αλλαγών οριστικών αποφάσεων πρωτοδικείων μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα στη ζωή των παιδιών, δημιουργώντας «ντόμινο προβλημάτων» και αβεβαιότητα για το ποια απόφαση θα ισχύει σε περίπτωση έφεσης.
Επισημαίνει επίσης ότι η ρύθμιση εισήχθη χωρίς εκτενή διαβούλευση, σε νομοσχέδιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, γεγονός που θεωρεί παράδοξο και προβληματικό, δεδομένης της σημασίας του θέματος της γονικής μέριμνας.
Πολιτική στρατηγική ΠΑΣΟΚ και ενότητα
Ο κ. Τσουκαλάς επανέλαβε τη στρατηγική του κόμματος για «αυτόνομη πορεία» και «μονομέτωπο αγώνα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία», με στόχο την επόμενη κυβέρνηση να έχει προοδευτικό στίγμα και εφαρμογή του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ.
Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ενότητας της βάσης του κόμματος, μετά και από την εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Λέσβο, ενώ σχολίασε τα πρόσφατα δημοσκοπικά δεδομένα που, σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει «ταβανιάσει» και ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο το μοντέλο ανάπτυξης χωρίς τη μεσαία τάξη.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η νομοθεσία για την επιμέλεια παιδιών πρέπει να συζητείται εκτενώς και να μην εισάγεται συγκυριακά, καθώς αγγίζει άμεσα τη ζωή των παιδιών και την αξιοπιστία της δικαιοσύνης.