Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η πολιτική της ΝΔ έχει κόστος στη ζωή των πολιτών


Στα τρία βασικά ζητήματα της επικαιρότητας, τη δικαστική εξέλιξη για το έγκλημα στα Τέμπη, τις εξαγγελίες της ΔΕΘ και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφέρθηκε η η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νατάσα Γκαρά, μιλώντας στο πάνελ της εκπομπής «Kontra24».

Αναφερόμενη στη δήλωση της Μαρίας Καρυστιανού για την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών όσον αφορά το κατηγορητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη, η κ. Γκαρά τόνισε πως οι συγγενείς των θυμάτων έχουν απόλυτα δικαιολογημένη δυσπιστία απέναντι στις θεσμικές διαδικασίες, καθώς, όπως είπε, «βρέθηκαν από την αρχή αντιμέτωποι με εμπόδια».

Η ίδια υπογράμμισε την ανάγκη για μια δίκαιη δίκη, επισημαίνοντας πως το ζητούμενο είναι να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη. Ωστόσο, έθεσε το ερώτημα αν οι δικαστικοί λειτουργοί διαθέτουν την απαραίτητη ανεξαρτησία και τα θεσμικά εργαλεία για να ασκήσουν το έργο τους χωρίς παρεμβάσεις. Ειδική αναφορά έκανε στην παραπομπή του πρώην υπουργού Κ. Καραμανλή για πλημμέλημα, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την επάρκεια της κατηγορίας.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιχείρησε να εργαλειοποιήσει τη διαδικασία και να περιορίσει τις δυνατότητες των δικαστών να πράξουν απρόσκοπτα το καθήκον τους.

«Το πρόγραμμα της ΝΔ έχει κόστος για τη ζωή των πολιτών – Αντίβαρο οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ»

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και των κομμάτων στην 89η ΔΕΘ, η κ. Γκαρά επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο, κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στην οικονομική ανακούφιση της κοινωνίας.

«Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει κόστος στην καθημερινότητα, στην περιφέρεια, στις μικρές επιχειρήσεις, στους νέους και τις οικογένειες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αντίθετα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προβλέπει:

  • Μειώσεις στον ΦΠΑ σε βασικά αγαθά
  • Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης
  • Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
  • Ενίσχυση της κοινωνικής στέγασης

«Με έναν μισθό των 1.000 ευρώ – και πολλά λέω – όταν το ενοίκιο είναι 800 ευρώ, δεν μένουν χρήματα ούτε για τα βασικά», υπογράμμισε, καταγγέλλοντας πως η πολιτική της ΝΔ είναι «ταξική και υπέρ των λίγων πλουσίων».

Όπως τόνισε, οι ελαφρύνσεις που διαφημίζει η κυβέρνηση ευνοούν υπέρμετρα τα υψηλά εισοδήματα, αφήνοντας τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με ελάχιστο ή μηδενικό όφελος. «Είναι αυτό κοινωνικά δίκαιο;» αναρωτήθηκε.

«Μονοκομματικό προεδρείο στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Επιχείρηση συγκάλυψης»

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η τοποθέτησή της για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η κ. Γκαρά χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία «ταυτόσημη με τη συγκάλυψη των σκανδάλων» και κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία για επιλογή μονοκομματικού προεδρείου στην Εξεταστική Επιτροπή.

«Από το προεδρείο εξαρτάται ποιοι μάρτυρες θα κληθούν, ποια έγγραφα θα παρουσιαστούν, πώς θα κινηθεί η διαδικασία. Με τον πλήρη έλεγχο, η ΝΔ μπορεί να καθοδηγήσει την έρευνα προς την κατεύθυνση της συγκάλυψης», δήλωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις κοινωνικές αντιδράσεις στην περιφέρεια και την αγροτική παραγωγή. «Οι αγρότες έχουν στερηθεί κονδύλια και γνωρίζουν πολύ καλά τι έχει συμβεί. Η κοινωνία έχει σιχαθεί όλο αυτό το καθεστώς», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα