Τράπεζες

Πώς αποτιμά η Deutsche Bank τις ελληνικές τράπεζες – Οι τιμές στόχοι των μετοχών


Θετική για τις ελληνικές τράπεζες είναι η «αποτίμηση» της Deutsche Bank, η οποία στην έκθεσή της κάνει λόγο για «μεταμόρφωση» του εγχώριου τραπεζικού συστήματος. 

Οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας δίνουν ως κορυφαία επιλογή τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με σύσταση «αγορά», ενώ στην ίδια «βαθμίδα» σύστασης, δηλαδή για αγορά, τοποθετούν και τη μετοχή της Alpha Bank. Σ’ ό, τι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς και την Eurobank, η Deutsche Bank δίνει σύσταση «hold».

Σχετικά με τις τιμές-στόχους των μετοχών, η γερμανική τράπεζα τοποθετεί την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 4,50 ευρώ, της Alpha Bank στα 1,55 ευρώ, της Τράπεζας Πειραιώς στα 1,55 ευρώ και της Eurobank στα 1,15 ευρώ. Εκτιμά, μάλιστα, ότι Εθνική και Αlpha θα καταγράψουν την καλύτερη κερδοφορία, ενώ σημειώνει πως η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται αρκετά πίσω, σε σχέση με τις άλλες τρεις συστημικές τράπεζες, ως προς την κερδοφορία της.

Η Deutsche Bank διαπιστώνει βελτίωση του ενεργητικού των τραπεζών, χάρη στην τιτλοποίηση και πώληση «κόκκινων» χαρτοφυλακίων το 2021. Προβλέπει, μάλιστα, ότι την τρέχουσα χρονιά το επίπεδο των «κόκκινων» ανοιγμάτων των τραπεζών, θα προσεγγίσει το 6%.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα